Знаете ли какво е ТЕКАР терапия ?

Таргетираната радиочестотна терапия е сред най-ефективните решения за болки в мускулите и възстановяване на меките тъкани. Тя води до доказани и дълготрайни резултатите при всички ваши пациенти, на всякаква възраст и с всякаква професия.

Но без значение къде я прилагате – в стандартен рехабилитационен център или в специализирана клиника по спортна медицина – Вашите пациенти ще искат да научат повече за самата процедура. Ето защо, след дълго допитване до наши клиенти в България и чужбина, събрахме отговори на 6-те най-често задавани въпроси за Текар терапията.

2019-03-01_BTLBG_TRT_FAQ_article-header_960x500

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТАРГЕТИРАНАТА РАДИОЧЕСТОТНА ТЕРАПИЯ?

Таргетираната радиочестотна терапия, известна и като Текар терапия, използва радиочестотна енергия, която загрява тъканите в дълбочина. Или с други думи, Текар отпуска мускулите, подобрява тяхното състояние и ускорява възстановяването им.

ЗА КОИ ПАЦИЕНТИ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ТЕКАР? КОЛКО ПРОДЪЛЖАВА ЛЕЧЕНИЕТО?

Таргетираната радиочестотна терапия е идеално решение за всеки, който страда от болки, спазми или скованост в мускулите. Текар е и препоръчителна терапия за всички активни или професионални спортисти, които се нуждаят от по-бързо и по-ефективно възстановяване на мускулите.

Преди започване на рехабилитационен курс с Текар (или който и да е вид терапия) пациентът задължително преминава консултация с медицински специалист. Обикновено, една процедура продължава до 30 минути. В повечето случаи пациентът посещава медицинския център по 2 пъти седмично, в продължение на месец и половина.

БОЛИ ЛИ ТЕКАР ТЕРАПИЯТА? КОГА ЩЕ ВИДЯ РЕЗУЛТАТ?

Не, таргетираната радиочестотна терапия не боли. По време на процедурата пациентът усеща приятно затопляне на третираната зона, което води до моментален резултат – било то отпускане на мускула или цялостно облекчаване на болката.

КОЛКО ДЪЛГО ПРОДЪЛЖАВА ЕФЕКТЪТ?

Ефектът от терапия с Текар се появява няколко минути след началото на процедурата и продължава дълго след края ѝ. Конкретният терапевтичен резултат варира според:

  • третираното състояние/заболяване на пациента
  • извършвана физическа активност
  • цялостното здравословно състояние
  • други видове терапии, включени в плана за рехабилитация

При добра програма за физиотерапия и спазване препоръките на терапевта, резултатите от таргетираната радиочестотна терапия могат да бъдат постоянни във времето.

ОПАСНА ЛИ Е ТЕКАР ТЕРАПИЯТА?

Таргетираната радиочестотна терапия е напълно безопасна, комфортна и релаксираща. Терапевтът има ангажимент да се увери, че пациентът се чувства добре във всеки един момент от процедурата.

Апаратите на BTL за провеждане на Текар терапия имат вградена защита, която осигурява максимална сигурност както за пациента, така и за терапевта.

КАК ПРОТИЧА ТЕРАПИЯТА?

Преди началото на процедурата, физиотерапевтът определя болезнената точка и поставя специален електрод в близост до мястото, което ще третира. След това въвежда необходимите настройки на апарата и започва терапията, като непрекъснато се уверява дали пациентът се чувства добре.

Текар е вероятно единствената процедура, която съчетава апаратна терапия с мануални техники за постигане на по-добри терапевтични резултати. Ето защо терапевтът има свободата да определя динамиката на самата процедура, като съчетава загряването в дълбочина с масажни, пасивни или активиращи техники.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: