Козметично почистване на лице

Козметичното почистване на лице е процедура,  се прилага в дълбочина, често при проблемна кожа, или при много замърсена и запушена кожа с комедонно акне и множество комедони, които често се възпаляват. Изпълнява се от медицински козметолог, щадящо и с респект към кожата, като се цели тя да бъде минимално травмирана и запазена нейната цялост и благосъстояние. Използват се различни методи, като абразио, ултразвукова шпатула, комедонофлетчъри и мануално почистване, успокояващи продукти и процедури с Д`Dрсонвал, криотерапия, различни серуми и маски.

Почистването може да е част от цялостна програма за лечение и стартираща стъпка от него или обичайната ви месечна грижа за лицето в центъра.

Медицинско почистване на лице

Медицинското почистване на лице включва основното почистване на лице на невъзпалена и комедоногенна кожа, в допълнение с третиране на възпалени участъци и усложнения при проблемната кожа, които налагат да се подпомогне по-бързото и възстановяване.

Манипулацията се извършва от медицински козметолог при спазване на всички правила на асептиката и антисептиката, дезинфекцията и стерилизацията. Използват се специални препарати и маски с разтвори и дезинфектанти,които се използват и в медицинската практика за промиване на рани и хирургични интервенции.

Медицинското почистване на лице се прави при нужда и може да е стратираща стъпка в част от лечебна програма, не е обичайна процедура и се прави в определени случаи при налични показания.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: