Да си го кажем направо… Фото или Лазерна епилация?

Лазерната епилация по същество е Фотоепилация, защото общото название на светлинните процедури е Фото процедури.

Има разлика между IPL и Лазерна епилация, както и в случаите, които се употребяват, и кога са по – ефективни. В доста от центровете ще забележите, че разполагат с няколко технологии и ги комбинират, за да постигнат максимално добри резултати. Факт, е че не винаги нито лазера, нито фотоепилатора могат да се справят с окосмяването. Факт е, че пазарът е препълнен с дилетанти и съмнителни фото и лазерни устройства, които не постигат особенни резултати.

Факт е, че има и много разочаровани клиенти.

Факт е,че тези които работят правилно и коректно имат достатъчно работа.

Какво е IPL?

Интензивната импулсна светлина (IPL), дължина на вълната 430-1200nm, е технология, използвана от козметични и медицински специалисти за извършване на различни кожни процедури за естетически и терапевтични цели, включително отстраняване на коса, подмладяване на кожата (например подмладяване на кожата, отстраняване на пигментация, разширени вени). IPL може да намали трайно растежа на космите, най-ефективно при по-тъмни, груби косми. Има много имена и устройства с импулсни светлини като E-light, SHR, OPT, които са подобрени от IPL.

Какво е SHR?

SHR означава Super Hair Removal – технология за обезкосмяване, пожънала шеметен успех!

Системата комбинира лазерна технология и предимствата на пулсовата светлина за постигане на практически безболезнено премахване на нежеланото окосмяване.

SHR представлява революция в трайното обезкосмяване. Процедурата е по-приятна, отколкото с конвенционалните системи и кожата ви е по-добре защитена!

Лазерна и IPL технология, в сравнение с SHR

Традиционните лазерни или IPL технологии използват кратки импулси на около 2-300 милисекунди, прилагащи огромно количество енергия (12-120 Joule) на един квадратен сантиметър. Енергията се транспортира до корена на косъма, чрез меланина, където се произвежда топлина от 65-72° по Целзий. Енергия достига до основата на космения фоликул единствено чрез меланина. Но кожата и червените кръвни клетки имат подобен коефициент на поглъщане, като меланин, и следователно също усвояват високите нива на енергия, произведени от лазерните и IPL технологии.

Конвенционалните технологии, различни от SHR , просто пренасят енергията чрез меланина до космения фоликул. SHR технологията, от друга страна, използва меланина като проводник само частично (50%), и внимателно пренася енергията през кожата и чрез меланина достига до космените фоликули. Изследванията показват, че по-бавния, но по-дълъг процес на нагряване е значително по-ефективен за трайно обезкосмяване отколкото високите и кратки нива на енергия. Следователно, при SHR технологията енергията е преминала през тъканта няколко пъти с ниска концентрация на енергия, но голяма честота на повторения (до 10Hz, т.е. 10 пъти в секунда).

Как работи SHR?

SHR е революционен подход, основаващ се на доставянето на големи количества енергия, но с нисък интензитет. По този начин космения фоликул се нагрява до нужната степен, но без болка! Някои клиенти го сравняват с масаж с топъл камък.

Подходяща ли е SHR епилацията за всички типове кожа?

SHR епилацията е подходяща за всички типове кожа, дори и за кожа със загар. За разлика от традиционните лазерни и IPL технологии, SHR епилацията може да се прави през цялата година, без да се налага да се предпазвате от слънцето.

Колко процедури са нужни?

Това зависи от няколко фактора: плътните косми се повлияват по-добре от тънките, а тъмните по-бързо от светлите. Между 8 и 12 процедури при тъмни плътни косми може да се постигне 80 до 90% редукция на окосмяването. Краката са един пример за зона с плътни и тъмни косми. Бикини зоната, при която окосмяването се състои от тъмни плътни косми може да реагира при 8 процедури с повече от 90% редукция. При по-светлите и тънки косми по бикини зоната може да има само 70% редукция след 8 процедури. При подмишници, гърди и предмишници обикновено се постига 85-95% редукция с 8 процедури, но мъжкият гръб и женското лице е възможно да изискват допълнителни процедури.

Беше ли полезно? Оценете ни!

Да си го кажем направо… Фото или Лазерна епилация? Лазерната епилация по същество е Фотоепилация, защото общото название на светлинните процедури е Фото процедури. Има разлика между IPL и Лазерна епилация, както и в случаите, които се употребяват, и кога са по – ефективни. В доста от центровете ще забележите, че разполагат с няколко технологии и ги комбинират, за да постигнат максимално добри резултати. […]
5 1 5 1
0 / 5
Славина Дончева управител на Дерма Експерт
Славина Дончева

Славина Дончева е завършила Медицински Колеж, Козметология, Медицинска Козметика, Връзки с обществеността, Здравен Мениджмънт и има 9 годишен опит като управител на най-голямото градско спа в България до 2013 г.

От 9 години е управляващ собственик на верига от салони за красота "Дерма Експерт" и преподавател в собствена школа за красота. Притежава изключителен опит в управлението на салони, спа центрове, маркетинг и реклама и организиране на различни обучителни събития.