Мезотерапия за отслабване и разграждане на мазнини

Мезотерапията е една от онези техники, при които малки количества медикаменти, витамини, антиоксиданти, минерали, колаген и други добавки се инжектират в мастната и съединителна тъкан в мезодермата. Разработена през 1952 г. във Франция от д-р Мишел Пистор, мезотерапията първоначално се използва за лечение на съдови и инфекциозни заболявания, спортни травми и подобряване на кръвообращението. Терапията представлява инжектиране на малки количества различни лекарствени вещества в средния кожен слой, чиято цел е разграждане и разтопяване на основните мазнини.

Въпреки че набира своята популярност като терапия за инфекциозни заболявания и спортни травми, впоследствие мезотерапията навлиза като процедура и в други звена на медицината, като наши дни тя най-често се свързва с козметични процедури за подмладяване и стягане на кожата. Счита се за неинвазивна алтернатива на липосукцията и все по-често се използва за намаляване на теглото в определени зони, увиснала кожа, както и за премахване на целулита от бедра, корема и задните части.

Като възможности за прилагане този метод за отслабване се предлага в два варианта – Липолизна (инжекционна) мезотерапия и Аблативна мезотерапия, която елиминира мастните клетки на базата на електропорация.

Инжекционната мезотерапия се прилага в области, където трябва да се отстранят по-големи количества мазнини или за зони, в които тялото е засегнато от целулит. Целта на процедурата е да се доставят специфични вещества под кожата, които не могат да бъдат постигнати с лечебни кремове. Разтворите при инжекционната терапия съдържат вещества, които разтварят мазнините на корема, бедрата, коленете, горната част на ръцете и седалището. Дълбочината на инжектирането е от решаващо значение за постигане на бързи и качествени резултати, както и за предотвратяване на увреждане, за това съвсем естествено лечението трябва да се извършва от опитен специалист.

Аблативната мезотерапия включва използване на специално устройство, което чрез високочестотна енергия отваря клетъчните мембрани на повърхността на кожата, през които коктейлът от вещества влиза в епидермиса и достига необходимата дълбочина. Тази безболезнена алтернатива изпълва вътрешните слоеве с разтопяващи мазнините съставки, които се разтварят и свиват клетките. Предимствата на терапията са неинвазивният характер, удобството и отсъствието на период за възстановяване, което означава, че пациентите могат да се завърнат към извършването на своите обичайни дейности веднага.

Мезотерапията може да се превърне в постоянен начин за топене на мазнини, при условие че се полагат и грижи за поддържане на външния вид и килограмите. Правилният начин на хранене, изготвянето на здравословна диета и включването на хранителни добавки във всекидневния режим са от съществено значение за постигане на оптимални дългосрочни резултати. Очакваните резултати се постигат след около четири процедури, в зависимост от степента (количеството) мазнини и целулита. Въпреки това, след консултация с практикуващият лекар, за запазване на постигнатите резултати могат да бъдат назначени поддържащи терапии.

За допълнителни въпроси относно инжекционните процедури за отслабване, не се колебайте да ни потърсите : 0898220251

 

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: