Лазерното подмладяване или неоперативният лифтинг на кожата, се превръща в един от най-желаните методи за лазерна терапия. Целта й е да се постигне повдигане на вече отпуснати тъкани и да възстанови отпуснатия контур на лицето, без това да е свързано с дълъг период на възстановяване на кожата.

3D и 4D-лазерното подмладяване – иновация на компанията за медицинска лазерна техника FOTONA е нова процедура, подходяща както за жени, така и за мъже с начална до умерена степен отпускане на кожата и видими белези на стареене – фини линии и бръчки и прогресивно отпускане. Процедурата е много ефективна за средната и долна част на лицето, която се отпуска при процесите на остаряване на кожата. При осъществяване на пълния курс терапия, процедурата води до максимална регенерацията на собствения колаген и еластин, при което се постига по-стегната и видимо по-еластична кожна повърхност. Заедно с това се наблюдава и освежаване и подмладяване и на повърхностните слоеве на кожата.

 

лазерно подмладяване 

Какво представлява лазаерното подмладяване?

4D-лифтингът е комплексна лазерна процедура, при която се комбинират четири взаимно допълващи се етапа, които използват два различни типа лазери – Er:YAG и Nd:YAG. Чрез последователното им прилагане се постига видимо стягане на кожата, намаляване на видимите линии и бръчки и повдигане на отпуснатия контур на лицето.

Първата стъпка в 4D-лифтинг е уникална патентована процедура Smooth-lifting. При нея цялата вътрешна повърхност на бузите се обработва продължително с Er:YAG лазер за постигане на стягане, подобряване на обема и възстановяване на загубения колаген на кожата. Това води до намаляване на дълбочината на назо-лабиалните гънки, марионетните линии и възстановява обема на бузите.

Втората стъпка използва фракциониран неаблативен Nd:YAG лазер със специална технология FRAC3. Чрез него се постига регенерация на кожата, като чрез микротравми в епидермиса и дермата се постига стимулация на образуването на колаген. В този процес не се нарушава целостта на повърхностните части на кожата, но чрез процедурата се въздейства и върху повърхности промени – видими линии и бръчки, тъмни петна и малки разширени капиляри.

Третата стъпка отново използва Nd:YAG лазер чрез патентованата технология PIANO. При нея се постига контролирано дълбочинно загряване на кожата до 42 С за определено време. Така се постига стягане на кожата чрез активиране образуването на нов колаген и подобряване на еластиновата мрежа на кожата.

Последния етап от процедурата се прилага върху най-повърхностния слой на кожата чрез Er:YAG лазер посредством технологията Superficial. При нея чрез повърхностен лазерен пилинг се постига изглаждане и освежаване на кожата, намаляване на пигментните петна и видимо намаляване на неравностите на кожата. лифтинг процедура

 

Как се осъществява процедурата?

4D-лифтинг процедурата е неинвазивен метод, който не изисква нараняване на кожната повърхности, няма кървене, посиняване или белези. След процедурата, може да има леко зачервяване на кожата, което избледнява за 2-3 дни. По време на процедурата е възможно да усетите лекостепенно затопляне и парене върху кожата, но като цяло не е болезнена. При необходимост може да се нанесе грим веднага след края на процедурата. Процедурата не изисква обезболяване. Веднага след нея може да се върнете на работа или да планирате среща. Добре е да планирате процедурите поне 2 седмици преди излагане на слънце, за да бъдат избегнати хиперпигментации. След процедурата върху кожата трябва да се нанася слънцезащитен крем и възстановяващ повърхността й продукт.

 

Колко процедури са необходими за постигане на оптимални резултати?

За постигане на оптимални резултати е необходимо провеждането на 3 терапии, които отстоят на 4 седмици една от друга. Повечето пациенти съобщават за постигане на добри резултати още след първата процедура. Околните хора ще забележат видим ефект от подмладяващата процедура още веднага след първата сесия – ще видят освежения и подмладен вид на кожата. Очакваната продължителност на ефекта на процедурата е 12-18 месеца. Тя зависи и от начина на живот, използването на слънцезащитни средства и подходяща козметика. По тази причина се планира една поддържаща процедура на 12-18 месеца. Нормално 4D-процедурата продължава 40-60 минути за цялото лице и 90 минути за лице и шия.