Клиничен микрониделинг в Дерма Експерт

Клиничен микрониделинг в Дерма Експерт

Клиничният микронидлинг е минимално инвазивен метод за интензивно подмладяване на кожата чрез индуциране на нов колаген. Медицинският микронидлинг е уникален нехирургичен и неаблативен метод, насочен към решаването на актуалните естетични проблеми на кожата и профилактика на възрастовите изменения. Медицинският микронидлинг е едно от най-мощните средства за борба с белезите от акне, стрии и широки пори. Принцип на действие на микронидлинга Прецизни микроиглички /еднократни за всяка процедура/ проникват с честота до 150 убождания в секунда в кожата чрез минимално нараняване на епидермиса. Естествена реакция от убожданията е производството на нов колаген и еластин. Освобождаването на тромбоцити води до активен регенеративен процес чрез стимулирано отделяне на растежни фактори и регулаторни пептиди. Възстановяването на кожата е от ембрионален тип,т.е. няма риск от формиране на цикатрикси.
За какво е подходящ микронидлинга?

  • Белези от акне
  • Оперативни и белези от изгаряния
  • Фини линии и бръчки 
  • Стрии
  • Разширени пори 

Предимствата на микронидлинга са:
Съответства на критериите за идеален метод за подмладяване

Без странични ефекти и усложнения

Приложение при всички фототипове кожа – базалната мембрана и меланоцитите не се разрушават, съответно нисък риск от постинфламаторна хиперпигментация

  • Минимална инвазивност
  • Минимална болезненост
  • Гарантира бърз и дълготраен резултат
  • Съдържанието на колаген в кожата се увеличава с 400%

Методът значително повишава дълбочината на проникване, концентрацията и активността на терапевтичните средства във всички слоеве на кожата

Как протича процедурата? Преди манипулацията кожата се обезболява с анестезиращ крем. Процедурата се извършва с апарат, в чийто накрайник се поставят индивидуални, стерилни картриджи с различен брой в зависимост от проблема изключително фини игли от най-висококачествена медицинска стомана.

Апаратът произвежда вибрации с регулируема честота от 50 до 150 удара в секунда, които проникват на дълбочина от 0,5 до 2,5 мм. Множеството микроубождания предизвикват множество микротравми на кожата, които стимулират процес на оздравяване чрез освобождаване на различни активни субстанции – цитокини, медиатори, растежни фактори, регулаторни пептиди водещи до отключване на процесите на регенерация на кожата. Иглите са с регулируема дължина на иглата, като максималната стойност зависи от типа на картриджа. Прилепват плътно към повърхността на кожата, което позволява обработване на трудно достъпни зони. Иглите перфорират кожата само за миг и епидермисът остава непокътнат между убожданията. Като краен резултат, процедурата води до: намаляване на дълбочината на белезите свиване на порите изравняване на тена и подобряване структурата на кожата.

Какво да очаквате след процедурата? Микронидлинга осигурява много кратък период на възстановяване, без социална изолация. Непосредствено след процедурата кожата е зачервена и чувствителна и изглежда все едно сте изгорели на слънце.

На следващият ден червенината е драстично намалена, а на третия в повечето случаи е отзвучала.  Препоръчителен брой процедури За оптимален ефект препоръчваме 4-6 процедури през 3-4 седмичен интервал.

Разбира се, може да има индивидуални вариации в зависимост от проблема ви. Ще започнете да се наслаждавате на резултатите от процедурата след 4-5 седмици, като с всяка следваща процедура те ще стават все по-видими.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: