Хиалуронова киселина

Хиалуронова киселинаОформянето и попълването на устни се осъществява с филъри с хиалуронова киселина. Устните придобиват пухкав вид, оформя се контура и се придава обем.

Правилно поставен и с мярка в духа на естетиката, хиалуроновият филър за устни стои естествено и придава очарование на външния ни вид.

Процедурата се изпълнява само от сертифицирани специалисти, които имат приемни дни всеки месец в нашия център за красота.

 

Какво е Хиалуронова киселина?

Пациентите понякога не са наясно относно свойствата на Хиалуроновата киселина и не всички разбират възможностите, които тя ни предлага. Въпреки че се нарича “киселина”, това вещество съществува естествено в нашия организъм – в кожата и ставите, където неговите свойства да овлажнява съпътства ежедневните процеси в тялото. Това е молекула-полизахарид, който свързва вода, може да действа като лубрикант и абсорбира вибрациите при движение в подвижните части на тялото, като например стави.

Хиалуроновата киселина играе важна роля в транспорта на хранителни вещества и регулира водния баланс в кожата. Хиалуроновата киселина не е токсична, не дразни и не предизвиква свръхчувствителност и това я прави подходяща за употреба при всички типове кожа. Страничните ефекти при инжектирането са редки, но обикновенно процедурата е съпътствана от зачервяване, леко подуване и посиняване на местата на убождане. Тук трябва да се отбележи, че много от пациентите смятат неправилното поставяне или лошия резултат от поставяне на Дермалните филъри с Хиалуронова киселина като странични реакции.

Това е абсолютно погрешно и не бива да се набеждават продуктите. Тези проблеми обикновено се предизвикват по-скоро от прекалено тънката и чувствителна кожа на пациента или недостатъчната подготовка на лекаря, който ги е поставил, отколкото от самите продукти. За радост на пациентите, повечето от тези проблеми са преходни.

 

Трайност на резултатите

Трайността на резултатите при поставяне на Дермални филъри с Хиалуронова киселина варира обикновено от 4 месеца до повече от година. Някои проучвания показват, че продължителното инжектиране може да стимулира естественото производство на Колаген от организма, което от своя страна също помага в изглаждането на фините линии и бръчките по лицето. Има също и доказателства, че ако процедурите се правят регулярно, се използва по-малко продукт в следващите процедури.

 

Какви резултати могат да се постигнат

 • изглаждане на назолабиалните бръчки
 • изглаждане на бръчици “Пачи крак”
 • запълване на фините линии около устата
 • запълване на бръчки по челото, както и глабелата
 • контуриране и увеличаване на устни
 • оформяне на скули
 • оформяне на брадичката и контура на лицето
 • подобряване общия хидробаланс на кожата

 

Как да намалим рисковете и да получим добри резултати?

Използването на Дермални филъри (импланти) е една от най-безопасните естетични процедури в дерматологията днес, но има няколко съвета, които ще осигурят безопасността на Вашата процедура:

 • Процедурата “Поставяне на Дермален филър” трябва да се извършва само от лекар, обучен за това – не доверявайте добрия си външен вид на неквалифицирани кадри.
 • Не оставяйте цената да Ви води. Ако Ви предлагат поставяне на дермален филър, чиято цена е значитено по-ниска от общопазарната на процедурата – замислете се! Много е вероятно да се прави компромис или с уменията на лекаря или с качеството на продукта. Не правите сделка с лицето си.
 • Всяка една процедура с Дермални филъри трябва да бъде направена в лекарски кабинет и със стерилни инструменти – не рискувайте собственото си здраве в името на красотата.
 • Не купувайте Дермални филъри извън лекарския кабинет. Бъдете сигурни какъв продукт Ви инжектират и дали годността му е в срок. Нехайността да направите това може да Ви направи лоша шега с качеството и ефекта, който чакате от продукта. А ако купувате подобен продукт от неоторизирано от здравните органи лице, рискувате да се окажете с фалшив и негоден продукт.