Фотоподмладяване

фотоподмладяванеФотоподмладяването направи истински пробив в антиейдж терапията преди няколко години. Оттогава непрекъснато се откриват нови ползи от тази процедура и тя на практика е подходяща за всеки след 30 годишна възраст.

Най-често за фотоподмладяването се използва IPL или т.нар. интензивна пулсова светлина. Тя обхваща спектър от лъчи (видими и инфрачервени 560 – 1200 nm), за да може едновременно да се атакуват различни проблеми и несъвършенства по кожата. Действието на IPL се базира на принципа „селективна фототермолиза”, при който светлината, която се излъчва от апарата се поглъща от специфични структури, наречени хромофори. В случая това са хемоглобин и меланин. Погълнатата светлина се трансформира в топлина и настъпва избирателно разрушаване на прицелни структури като пигментни петна, разширени капиляри, косми. Допълнително част от лъчите, достигнали дермата, стимулират фибробластите да произвеждат повече нов и здрав колаген. Така чрез една процедура едновременно се въздейства върху няколко естетични проблема.

 

IPL дава възможност да се третират редица пролеми, като:

Съдови лезии:

  • Разширени капиляри по лице, шия, деколте
  • Различни форми на розацея
  • Родилни петна от съдов произход

 

Пигменти нарушения:

  • Слънчеви петна
  • Лунички
  • Мелазма и др.

 

Повлияване на структурни промени в епидермис и дерма:

  • Заличаване на фини бръчки
  • Подобряване плътността и здравината на кожата
  • Премахване на разширени пори

 

Какви предимства има още процедурата фотоподмладяване?

Дава възможност да се прави по всяко време на деня, без да ограничава ежедневните ви занимания и без да има възстановителен период. Изключение прави летния сезон, когато поради силното слънцегреене не е удачно да се подлагате на такава процедура. Не отнема много време и е придружена от слаб дискомфорт. Параметрите могат да се настройват спрямо индивидуалните особености и нужди на пациентите и могат да се третират различни по големина зони. Фотоподмладяването е изключително подходящо за хора, които искат да възстановят равномерния тен, да подобрят състоянието на кожата, особено ако сте злоупотребили със слънцето и солариумите. Това е процедурата и за тези, които нямат възможност да отделят много време, а искат да изглеждат по-млади и здрави.