Фотоепилация с E-light

Най-съвременният и ефективен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване

Какво представлява фотоепилацията?

Това е най-съвременният и ефективен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване. Подходящ е за прилагане във всички части на тялото, като позволява да се третират както малки, така и големи участъци. Фотоепилацията се основава на принципа на селективната фототермолиза и се осъществява с апарати, които излъчват интензивна пулсова светлина.

Светлинната енергия се поглъща от меланина (пигментът, който оцветява космите и кожата) и се трансформира в топлинна, която от своя страна се провежда по стъблото на косъма до неговия корен,където се нагрява косменият фоликул и се разрушава, без да се уврежда околната кожа. Космите имат фази на растеж, които се сменят през различни периоди от време в различните части от тялото и процедурата повлиява само космите в анагенната фаза на разтеж – когато косъма е добре оформен.

 

Апаратура

Съчетанието на IPL и RF технологиите позволяват достигането на дермалния слой на кожата, поради което с E light апаратите се постига неколкократно по-висока ефективност при фотоепилацията в сравнение с обикновените IPL апарати. Това намаля значително броя на манипулациите, а от тук и цената за финализиране на процедурата.

Като основни предимства на комбинацията от тези три технологии пред обикновените IPL и лазерни машини могат да се посочат следните:

  • RF – топлинен, енергиен източник работи съвместно с източника на оптична енергия
  • Позволява употребата на оптичната енергия на такова ниво, което е безопасно за всички типове кожа (по-малко оптична енергия в сравнение с обикновените Лазери или IPL-и).
  • Няма риск от епидермални нарушения и за получаване на дисхромия (типична предимно за тъмен тип кожа).
  • С голяма точност определя ‘’презатоплените’’, от оптичната енергия, участъци и ги охлажда.
  • Осигурява по-добро проникване за постигане на по-добри резултати.

 

Има ли рискове, противопоказания или странични ефекти?

Рисковете и страничните ефекти при фотоепилацията са сведени до минимум в сравнение с другите методи за трайно обезкосмяване и всички те са обратими. Най-често се наблюдава зачервяване веднага след процедурата, което изчезва още същия ден, но понякога може да се задържи 2-3 дни. По-рядко може да се наблюдават корички (крусти) или оток, които също изчезват в рамките на няколко дни.

 

Болезнена ли е процедурата?

Поради уникалната система за охлаждане на повърхностния слой на кожата усещането за болка е сведено до минимум. В някои зони, където кожата е по-пигментирана или по-чувствителна, а космите са по-тъмни и с по-дълбоко разположени корени, е налице усещане по-скоро за леко парене отколкото за болка.

 

Прилага ли се на лицето?

Процедурата е подходяща за лице, и за всички части от тялото, където има нежелано окосмяване. Няма забранени зони за третиране и може да се прилага както при жени, така и при мъже.

 

Каква е продължителността на една процедура и колко процедури са необходими за трайно обезкосмяване?

Продължителността на една отделна процедура е различна в зависимост от това каква зона се третира. Например необходимото време за третиране на горна устна е около 5 мин., а за целите крака е около 60 мин. Тъй като при процедурата се повлияват само космите в анагенна фаза на растеж, а във всеки един момент в тази фаза са около 50% от космите, т.е. само те могат да бъдат третирани, трябва да се направят няколко процедури. Техният брой варира между 6 и 8 (като за някои части на лицето необходимият брой процедури може да бъде и по-голям) и се провеждат през интервали от 1 месец. Терапията се смята за успешна ако са премахнати около 90% от космите, а останалите 10% са станали по-тънки и светли.

 

Може ли да се премахне окосмяването завинаги и след колко сеанса?

Според водещите специалисти в тази област ефектът е за винаги, може да се прави една поддържаща процедура през 1-2 години /според нуждите на пациента/. При положение, че не провеждате поддръжка и се появят светли мъхчета, те се унищожават лесно /1 процедура/ тъй като космената луковица вече е необратимо травмирана.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: