Безкръвен лифтинг с Ексилис – нехирургично третиране на бръчки, мастни натрупвания и отпусната кожа

Exilis е последната иновация в нехирургичното, безопасно и безболезнено третиране на бръчки, мастни натрупвания, отпуснатост на кожата, както в областта на лицето, така и по тялото. Exilis терапията има одобрение от Американската академия по храни и лекарства за намаляване на локализирани мастни натрупвания и неоперативно подигане и стягане на кожата по лице, шия, деколте и тяло.

как работи exilis

Какви са очакваните резултати от процедури с Eксилис?

  • видимо намаляване на бръчките по лицето, шията, ръцете
  • повдигане и стягане на кожата на лицето, шията и деколтето – радиочестотен лифтинг
  • намаляване на мастните натрупвания и стягане на третираните зони от тялото и намаляване на обиколката

 

Как действа процедурата?

По време на процедурата безопасни радиочестотни и ултразвукови вълни загряват кожата и атакуват мастните клетки.

ефект от безкръвния лифтингПрицелна структура за ултразвуковите вълни е мастната клетка, като не оказват негативно въздействие върху околните тъкани, съдове и нерви. В резултат на приложената енергия се ускоряват метаболитните процеси на мастните клетки, при което намалява количеството на натрупаната в подкожието мастна тъкан. Вибрациите им разкъсват клетъчната мембрана и липидите от тях попадат в кръвния и лимфния ток, който го занася за преработка в черния дроб. В последствие по естествен път се освобождаваме от излишните мазнини. Не са установени никакви ранни или късни странични ефекти от такива процедури. Само за няколко третирания уникалната комбинация от две технологии – радиочестота и ултразвук водят до редуциране на обиколки и локализирани мастни натрупвания, стягане и оформяне на контурите на тялото. Логично е, че цялостният процес на ремоделиране драстично ще подобри целулита и плътността на кожата.

Безкръвен лифтингЕдновременно с това се стимулира образуването на нова съединителна тъкан (колаген). Новосинтезираните колагенови влакна се реорганизират и по този начин се оформя по-правилно подредена колагенова мрежа, в която се избягва неравномерното струпване на мазнини.

Благодарение на иновациите в тези технологии и успешното им комбиниране, само за месец и без да отделяте много време може да започнете да се наслаждавате на чудесни резултати. Резултатите постигнати с Exilis са бързи, прогресивни във времето и най-важното трайни.

В резултат на процедурата се постига намаляване на мастните струпвания, намаляване на обиколката на третираната област и видимо стягане на кожата в проблемните участъци.

Най-често третираните области са корем, паласки, брич, ръце, колене, бедра.

 

Какво ще усещам по време на процедурата?

По време на процедурата за тяло накрайникът се движи бавно върху проблемната зона и излъчва радио- и ултразвукови вълни, достигащи в  дълбоките части на кожата и подкожните мастни депа. Синергичното действие на двете технологии води до хомогенно и достатъчно силно загряване на подкожния мастен слой и се достига температура от 40 – 50 °С без това да води до риск от изгаряне на кожата. Апаратът е така конструиран, че да се достави максимумът от нужната енергия на правилната дълбочина, като непрекъснато се следи температурата на специален дисплей на накрайника. Паралелно има възможност за едновременно охлаждане чрез същия накрайник по преценка на извършващия третирането. По този начин процесът може да бъде напълно контролиран и това практически елиминира риска от странични реакции (прегряване, изгаряне) или недостатъчна ефективност.

лифтинг с ексилисПо време на процедурата човек усеща лека топлина, която в някои етапи се засилва до интензивно затопляне, но не се достига до парене.  Прицелна структура за ултразвуковите вълни е мастната клетка. Фокусираните вълни избирателно атакуват само тях без по никакъв начин да действат на околните тъкани, съдове и нерви. Ултразвукът чрез механичното действие на вълните освобождава затворените като в капан от фиброзни компоненти мастни клетки. Вибрациите им разкъсват клетъчната мембрана и липидите от тях попадат в кръвния и лимфния ток, който го занася за преработка в черния дроб. В последствие по естествен път се освобождаваме от излишните мазнини. Не са установени никакви ранни или късни странични ефекти от такива процедури. Само за няколко третирания уникалната комбинация от две технологии – радиочестота и ултразвук водят до редуциране на обиколки и локализирани мастни натрупвания, стягане и оформяне на контурите на тялото. Логично е, че цялостният процес на ремоделиране драстично ще подобри целулита и плътността на кожата. Благодарение на иновациите в тези технологии и успешното им комбиниране, само за месец и без да отделяте много време може да започнете да се наслаждавате на чудесни резултати. Резултатите постигнати с Exilis са бързи, прогресивни във времето и най-важното трайни.

 

Колко процедури трябва да направя, за да има резултат?

Броят на процедурите зависи от първоначалното състояние, но обикновено се колебае в рамките на 4-8 процедури през 1-2 седмичен интервал, Откъсват ви за не повече от ½ час от ежедневието, като в повечето случаи са дори релаксиращи, без болка и никакъв възстановителен период. Непосредствено след третирането в съответната зона се получава зачервяване, но то е напълно временно и е критерийй за добре извършена процедура и адекватно загряване, нужно за положителните резултати от терапията. Разбира се, когато се касае за третиране на тялото, е повече от желателно курсът с Exilis да се комбинира с двигателен режим и по възможност правилно хранене.

 

Какви са рисковете при процедурата?

За разлика от биполярната радиочестота, която достига до 4 мм дълбочина, монополярният електрод на Exilis успява да достигне до мастния слой под кожата, който се намира на 2,0 – 2,5 см дълбочина. Той е така конструиран, че е много удобен за работа и за много кратко време достига желаната температура.  уникално е съчетанието от висока ефективност и мощност на термичното загряване с практически  пълна безопасност поради наличието на непрекъснат контрол на кожната температура и директен контрол на изходната мощност на апликатора.

 

Интересно видео може да видите в нашия Youtube канал: