Акне и лято ?

Woman in mask on face in spa beauty salon.

Много често нашите клиенти, като и общи наблюдения сочат, че лятото акнето може да се обостри и да ни създаде изключително неприятни емоции, точно във времето за почивка или по време на морето.

Акне и лято ?

Кои са причините това да се случва ?

Храната, разбира се е на първо място. Лятото е сезонът на изкушенията и те ни дебнат от всякде…шоколадови сладоледи, захарни безалкохолни напитки, фрешове на корем…сладки палачинки с шоколадови сосове, микс от храни, които са трудно съвместими като например морската кухня и шоколадовите изкушения едновременно…

 

Топлината

Тя стимулира образуването на повече себум, който увеличава шансовете акнето ви да се развирхи отново. Изберете правилно продуктите си през лятото, като се консултирате с вашия козметолог, как да ги съчетаете. Попитайте ни за адаптираната  програмата на Biologique Recherche от процедури и продукти през лятото.

Слънчевите лъчи и фотозащитата

Смята се, че слънчевите лъчи помагат да овладеем акнето.

В повечето случаи това е вярно, но за кратък пероод от време, в който ултравиолетовите лъчи успяват да потиснат временно появата на пъпки и ускоряват преминаването на съществуващите. След това обаче съществува риск, акнето ви да се завърне с пълна сила. Подбирайте внимателно слънчевата си защита през лятото и особено тази в зоната на лицето, деколтето и шията. Продуктите трябва да да бъдат сигурни, некомедоногенни и леки, флуидни текстури. Хидратирайте обилно кожата си, докато сте на плаща и отмивайте солените остатъци от морската вода след всяко потапяне във водата. Поодновявайте фотозащитата си веднага след всяко влизане във водата и я поддържайте на всеки два часа.

Изпотяването

Да, то е неизбежно и в комбинация със замърсяванията от околната среда, повишеният себум създава предпоставка за развитие на бактерии и запушване на порите. Избягвайте да попивате потта от лицето си с ръце. Не забравяйте, че потенето също може да бъде активно и по – обилно и през ноща. Обърнете внимание на нощната си грижа и материята на спалното ви бельо през лятото.

 

Какви са нашите съвети за грижа за кожата през лятото ?

Смятаме, че не само през лятото а и през всички сезони почистването е една от най- важните и фундаментални основи за красивата кожа. Затова много внимателно анализираме какво се случва с кожата ви с навлизането в летния сезон и препоръчваме хиратиращи и почистващи млека съобразени със състоянието ви и предтоящата ви почивка на море.

Акне и лято ?

 

 

 

 

 

 

 

Мицеларната вода за почистване също е добавена в програмата ви за чистота и свежест, за да можете да имате нещо, с което аке се чувствате замърсени, да се почистите веднага с едно движение на тампона.

Акне и лято ?

 

 

 

 

 

 

 

Хидратиращият спрей. Той няма да замести водата, която трябва да пиете, но ще ви дава винаги нужната доза хидратация и свежест, винаги когато посегнете към него.

Акне и лято ?

 

 

 

 

 

 

 

Маската. Почистваща, балансираща, хидратираща и успокояваща. Няколко вида маски няма да бъдат излишни във козметичния ви несесер. Можете да ги редувате, да ги смесвате, ако самият продукт го позволява или да добавяте серуми към тях, за да ги модифицирате според нуждите си. Попитайте ни за персоналният ви микс от маски и за индивидуалните ви рецепти с комбинации от серуми с Biologique Recherche.

Акне и лято ?

 

 

 

 

 

 

 

Фотозащитният ви крем

Да, също така важен и с варианти за подготовка на кожата преди слънце, протекция по време на излагане на слънце и грижа след слънчева баня. Оново има с какво да ви изненадаме. Три продукта премиум клас на Biologique Recherche ви дават пълната слънчева грижа със възможно най-доброто качество, за кожа целуната от слънцето през лятото.

Акне и лято ?

 

 

 

 

 

 

 

Серумът и кремът 

Мощната хидратация е първостепенно значение и трябва да присъства задължително във всяка лятна програма както при серума, така и при крема. При антиейдж грижата, може да заложите на по – активен нощен вариант от серум и крем за през ноща, но с повишено внимание и добро прецизиране на състоянието на кожата ви в момента.

Акне и лято ?

 

 

 

 

 

 

 

Акне и лято ?

 

 

 

 

 

 

 

Продуктите на луксозният бранд Biologique Recherche ни дават възможност да направим персонална рецепта и  обогатяване със серум на дневния ви крем за през нощта, за да го модифицираме според персоналните Ви нужди.

 

Акне и лято ?

 

 

 

 

 

За допълнителни специализирани анализи на състоянието на кожата Ви, не се колебайте да се консултирате с личния си терапевт в Дерма Експерт или да направите първоначална диагностика в оторизираните ни от Biologiqe Recherche центрове в Благоевград и Сандански.

 

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: