Виктория Бекъм се подлага на подмладяваща процедура с овча плацента

Терапия с животинска плацента за кожа без бръчки

Виктория Бекъм се подлага на подмладяваща процедура с овча плацента; Снимка: Reuters

Виктория Бекъм се подлага на подмладяваща процедура с овча плацента; Снимка: Reuters

Както знаем, лицето е силно податлива на времето зона, сякаш малките бръчици са дневник за всяка отминала година. Манията на известните и богатите е да изглеждат завинаги млади, затова не е изненада, че те са готови на почти всичко, за да постигнат целта си.

Виктория Бекъм и Саймън Коуел например, се подлагат на специална терапия с овча плацента, за да запазят кожата на лицето си нежна и без бръчки. Ким Кардашян пък поддържа младостта си, като инжектира в лицето си от своята собствена кръв.

Процедурата с използване на овча плацента възниква в Лос Анджелис, а вече се прилага в два града и на нашия континент. Без никаква изненада първият е Лондон, а вторият – в Единбург. Странната терапия за лице трае час и 15 минути, а цената ѝ е 185 паунда. Добрата новина е, че пациентите не изпитват никаква болка.

Процедурата включва третиране на кожата с лосиони, в чиито съставки има плацента от овце, както и микродермабразио, с помощта на което лицето се ексфолира. След това се се поставя маска, а за финал кожата се третира с червена светлина, като по този начин се насърчава производството на колаген.

Освен това има създаден концентрат от стволови клетки, който струва 225 паунда за 24 милилитра. Прозрачната смес представлява микс от овча плацента и хиалуронова киселина, като необяснимо защо има и лек мирис на оцет. При използването на въпросния концентрат лицето се маже с него, а след това отново се поставя под червена светлина.

SCBI – компанията, която произвежда продуктите с овча плацента, обяснява защо залага на необичайната съставка по този начин: „Изследвания сочат, че в плацентата и пъпната връв на бозайниците се съдържат стволови клетки, които имат способността да регенерират всеки тип клетка в тялото“. Според SCBI продуктите с плацента съживяват кожните клетки и повишават производството на колаген, протеини и еластини.

На коренно противоположна позиция е експертът Паула Бегоун, която смята, че всъщност стволовите клетки нямат желания ефект, за който се твърди. Според нея, когато те се прибавят в козметичните продукти, вече са мъртви. Също така до момента няма публикувани изследвания, които да доказват, че екстрактите от животински стволови клетки могат да повлияят положително върху клетките на човешката кожа, пише вестник Daily Mail.

Терапии с плацента можете да откриете и в Derma Expert.

За повече информация, не се колебайте да се свържете с наш експерт :

0898220251,0887700480

Автор на статията:
Милена Алексиева

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: