Щадящо почистване на лице с ултразвук

Почистването на кожата е деликатна процедура, която трябва да бъде извършвана внимателно и щадящо, с цел максимално да се почисти кожата на лицето, без да и се нанасят травми, оттоци  и възпаления.

За съжаление това не винаги се случва правилно във всеки салон и от всеки козметик и до голяма степен зависи от състоянието на кожата в момента на посещението на клиента в салона.

При нас в центровете ни в Благоевград и Сандански ще откриете различни видове почистване на лице : от класическо почистване, до почистване с инструмент, или ултразвук, до почистващи терапии без пара и екстракция, както и дълбоко медицинско почистване на лице.

В тази статия ще ви представим Почистване на лице с ултразвук.

Почистването на лицето с ултразвук е деликатна процедура, с дълбок и щадящ почистващ ефект на порите. Въздействието на ултразвука води до дълбоко почистване на кожата от токсини, отстранява прекомерното омазняване и отпушва мастните жлези. Освен това, по време на почистването с ултразвук се осъществява микромасаж на кожата и заличаване на фините бръчици. Друг полезен ефект на ултразвуковия пийлинг е, че ускорява клетъчното обновяване, а младите клетки много по-пълноценно усвояват нанесените кремове и маски, използвани като ежедневна грижа в домашни условия. Ултразвукът стимулира клетъчното обновяване, способства за дълбоката хидратация на кожата , възстановява клетъчния метаболизъм и осигурява по-дълбоко проникване на лечебните козметични препарати.

Терапията се извършва с апарат, многофункционален ултразвуков комбайн за различни процедури. Докосването на лопатката на уреда до кожата предизвиква появата на ултразвукови вибрации. Под въздействието на ултразвука порите се разширяват, отстранява се мазнината и се излющват мъртвите клетки. По този начин се стимулира създаването на повече млади клетки, почистват се порите и се ускорява клетъчния обмен на вещества.

Почистването с ултразвук е щадяща и напълно безболезнена процедура, която не оставя следи, зачервявания или белези. За разлика от други методи за почистване на лице, ултразвуковият пилинг отстранява само старите клетки, без да травмира младите. В резултат на много внимателното и нежно въздействие

се обновява повърхностния слой на епидермиса, кожата става мека и свежа. Ултразвуковият пилинг не е подходящ за пациенти с кожни заболявания – витилиго, доброкачествени кожни образувания, възпалителни процеси, хиперпигментация, златно или платинено армиране; при хипертония, сърдечно-съдови заболявания и през втората половина на бременността.

ХИДРАТАЦИЯ С УЛТРАЗВУК

Един от най-важните фактори, водещи до възрастовите изменения на кожата е намалялата й способност да задържа вода. Доказано е, че зрялата суха кожа се дължи не на дефицит на подкожна мазнина, а на недостиг на влага. Ефективната хидратация е комплекс от вътрешна хидратация, свързана с кръвообръщението и лимфоотока; външна хидратация, зависеща от условията на обкръжаващата среда и естествената способност на кожата да задържа вода. Ултразвуковият апарат подпомага всички фактори за хидратация на кожата, като води до пълноценна хидратация, равномерно разпределение на молекулата на водата и способства за дългото задържане на влагата.

След процедурата кожата за дълго време изглежда нежна и здрава. Ултразвуковата хидратация протича на няколко етапа. На първи етап със специална ултразвукова шпатула се прави лек пилинг, чиято цел е да се почистят мъртвите клетки и да се отстрани излишното количество себум. Пилингът е деликатен, което не му налага сезонни ограничения. Чрез него се стимулира регенерирането на кожата и продуктите, които ще бъдат нанесени след това, се усвояват по-добре. Вторият етап е същинската хидратация, когато на лицето се нанася най-подходящият за конкретния случай продукт и отново се въздейства с ултразвуковия накрайник за пълното му абсорбиране. Следва деликатен масаж. При третия етап последователно се нанасят няколко козметични продукта, които правят кожата по-гладка, блестяща и свежа.

Ако кожата ви е деликтана и чувствителна и имате лош опит с предишни почиствания на лице, не се колебайте да се обърнете към наш експерт, за да извършиге процедурата щадящо почистване на лице с ултразвук.

С какво може да се комбинира :

 

Вижте нашите контакти тук : https://derma-expert.eu/contact/

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: