Подмладяване с Ellance

Съвременна концепция в естетичната медицина за биостимулация и попълване на кожни дефекти

Намаляването на количеството на естествено синтезирания колаген и следващото от този процес стареене на кожата е един от често обсъжданите проблеми, търсещия постоянно най-верния отговор чрез средствата на съвременната естетична медицина.

ellance филърELLANSE е един от най-новите продукти, който от една страна притежава качествата на дермален филър, използван за постигане на красиви и естествено изглеждащи обеми, а от друга – има способността да предизвиква мощна биостимулация на колаген-образуващите структури на кожата.

Резултатите, които се постигат с ELLANSE са дълготрайни, като в зависимост от използвания продукт могат да продължат до 4 години след поставянето.

Какво отличава  ELLANSE от останалите филъри?

ELLANSE е един от най-мощните познати колагенови стимулатори. След инжектирането му в кожата се отключва каскада от процеси, които водят до стимулация на фибробластите (колаген-синтезиращите клетки) за образуване на нови здрави и витални колагенови влакна. Те придават плътност, здравина и еластичност на кожата в инжектираните области.

Освен това ELLANSE има способността за пълно и контролирано разграждане в тъканите, което определя и неговата безопасност и предвидимия резултат от терапията.

Какъв е съставът на  ELLANSE?

ELLANSE е синтетичен дермален филър, който се състои от гелна водна основа от карбоксиметилцелулоза (CMC), в който плуват напълно гладки микросфери поликапролактон (PCL).

PCL се използва в резобрируеми хирургични конци, раневи превръзки, адхезионно-бариерни продукти, хемостатици, в козметика за лице, ортопедични и други медицински продукти. Частиците PCL активират процесът на образуване на колагенови молекули и влакна от фибробластите и изграждане на плътна и продължително съществуваща решетка от колагенови влакна.

Карбоксиметилцелулозата има отличен профил на безопасност и е била използвана в дермални филъри, в оралната и лицево-челюстната хирургия в продължение на няколко десетилетия по целия свят.

Поликапролактонът и Карбоксиметилцелулозата са материали, които се елиминират напълно от организма след желаната продължителност на ефекта.

Какъв ефект мога да очаквам след приложението на ELLANSE?

Всяко лице е различно и се променя с възрастта. Серията дермални филъри ELLANSE е ориентирана към лица, които се нуждаят от попълване на вече възникнали хлътвания или гънки по кожата на лице и ръце или при силно-намалено колагеново образуване в някоя тъканна област. Най-често третираните с ELLANSE зони са скули, хлътнали бузи, назо-лабилни гънки, брадичка, марионетни линии и др. Често продуктът се прилага и за подмладяване на ръцете.

ellance лице

Зоните, в които обичайно не се прилага ELLANSE са устни и зона около устните и областите между веждите и челото.

След прилагането на ELLANSE и преминаване на моментните възпалителни процеси зоната е коригирана и остава такава до изтичане на прогнозираното действие на продукта.

Подмладяване с Ellance

Съществуват ли странични ефекти от приложението на ELLANSE®?

Като цяло страничните ефекти от прилагането на ELLANSE не се различават от повечето други инжекционни обемно-заместващи и биостимулиращи вещества. При ELLANSE малко по-често се наблюдава кратковременно зачервяване на инжектираната област и леко-степенен оток. Рядко се наблюдава болезненост при инжектиране на продукта.

Какви са видовете ELLANSE?

Серията ELLANSE предлага четири възможности, които предоставят еднакво мощна колагенова синтеза, но се различават по продължителността на постигнатия ефект. Продуктите гарантират следната продължителност на постигнатата корекция – при Ellanse S – 1 година, Ellanse M – 2 години, Ellanse L – 3 годин и при Ellanse E – 4 години.

ellance видове