Основни стъпки при грижа за кожата

Състоянието на кожата се влияе от много фактори- начин на живот, грижа, генетична предразположеност, стрес и дори климатични промени. Организмът ни всекидневно е подложен на стрес, различни климатични фактори, замърсен въздух. Начинът ни на живот се отразява на външния ни вид. Това, което може да направим е да се погрижим за кожата си.

 

Както знаем, има четири основни типа кожа – нормална, суха, мазна и комбинирана кожа. Всяка от тях изисква своя специфична грижа. В следващите редове ще прочетете съвети и основни стъпки за здрава и чиста кожа.

Основни стъпки при грижа за кожата

 

 

Съвети за почистване на кожата

  • Почистване на лицето – Важно е сутрин и вечер да почистваме лицето си с правилните гелове съобразени с нашия топ кожа, за да отстраним натрупаните пот, себум, замърсявания и грим. Продукти за почистване можете да подберете от нашия он – лайн магазин :
  • Използване на подходящ серум- след доброто почистване е добре да нанесем подходящ серум, който да се предотврати появата на пъпки и черни точки или такъв, който просто да хидратира кожата ни и да ѝ придаде сияен вид. При борбата с несъвършенствата са подходящи серумите с ниацинамид и цинк, витамин С.
  • Нанасяне на крем за лице – Изборът на подходящ дневен, нощен и околоочен крем за лице зависи от вида на кожата, но също така и от възрастта. Кремът хидратира, възстановява и предпазва кожата на лицето.
  • Правилен избор на продукт за околоочен контур  – серум и крем, както и времето на нанасяне на околоочния продукт спрямо състоянието на кожата ви. Нощно време леки текстури – серуми, а през деня кремове.
  • Правилен подбор на маска за лице – или микс от маски – почистваща, хидратираща или лифтинг маска, или смесване на маски – в Т – зоната почистваща, а за останалата част на лицето – хидратираща. Посъветвайте се с Вашия козметолог как да нанасяте маските си или ни посетете за Skim Check и насоки, какви маски са подхоящи за Вас.
  • Фокус поставяме и в превенцията на остаряването на кожата със слънцезащитата.Важно е  да предпазим кожата си от UV лъчите.  През лятото е добре дневните ни кремове за лице да имат защитен фактор 30 или 50. Важно е да използваме кремове със слънцезащитни фактори целогодишно, за да запазим кожата си здрава.

Несъмнено всяка кожа е прекрасна, просто изисква правилната грижа. С правилните хранителни навици и почистващи стъпки, кожата може да изглежда здрава, млада и чиста. Derma Expert  предлага почистващи продукти и цялостна грижа за кожата + консултации от нашите специалисти на място – Skin Check, он лайн или по телефона, в помощ на вашия най- удачен избор на козметика.

Нашият екип от козметолози е селектирал някои брандове козметика в спецализиран он – лайн магазин, в който ще окриете луксозна професионални марки козметични продукти, които можете за закупувате и с козметични консутации по телефона или он -лайн. Вижте повече за него тук www.derma-expert.eu

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: