Нова кожа с Микронидлинг

Какво представлява микрониделинг терапията?
Микронидлинг представлява инжекционно въвеждане на козметични продукти навътре в дермалните слоеве. Процедурата се извършва с уред, снабден с остри и същевременно много фини микроигли, които стимулират кожата и образуват микроканали в нея, като по този начин доставят ценни хранителни вещества- витамини, антиоксиданти, пептиди и др., необходими за производството на колаген в дермалните слоеве.

Микронидлингът придобива популярност като процедура за възстановяване и подмладяване на кожата и алтернатива на лазерния или химичния пилинг за клиенти, които са противопоказани за тези пилинги или просто търсят минимално инвазивна терапия със сведени до минимум рискове. При избора на подходящ метод за подмладяване на кожата е важно да се постигне баланс между степента на нараняване (време за възстановяване) и резултата (максимално най-добър резултат). В тази връзка микронидлинг терапията е много добре балансиран метод, който гарантира изключително кратко време за възстановяване и видим дълготраен ефект.
Механизъм на действие на микронидлинга

Нова кожа с Микронидлинг
Поради защитната функция на кожната бариера и големия молекулен размер на активните съставки, приблизително 99.7% от приложените ценни хранителни вещества не могат да проникнат през роговия слой (най-външния слой на кожата), остават върху кожата и накрая изчезват. Доказано е, че само 0.3% от използваните активни компоненти проникват в кожата. За да се реши този проблем и да се увеличи усвояването на ценни съставки, микронидлинг устройството създава фини микроканали в кожата, като по този начин се повишава пропускливостта и се осигурява доставяне на активните ингредиенти в дълбоките кожни слоеве.
Естествена индукция на колаген:
Микронидлингът води до естествен отговор вследствие нараняването на кожата. Когато иглата проникне в кожата, това нараняване предизвиква локализирани увреждания, предизвиква освобождаване на тромбоцити, растежни фактори и активиране на фибробластите за синтез на колаген. Реакцията е автоматична и предизвиква стимулиране на фибробластите, които получават „инструкции“ да произвеждат повече колаген и еластин.
Показания за прилагане:
• Разширени пори
• Премахване на белези, включително от акне;
• Бръчки;
• Лечение на хиперпигментации;
• Постакне
• Отпусната кожа
Как протича процедурата?
След премахване на грима и почистване на лицето, кожата се дезинфекцира. Процедурата се извършва с апарат Dermapen, в чиито накрайник се поставят индивидуални, стерилни игли от най-висококачествена медицинска стомана.
Апаратът произвежда вибрации с регулируема честота, на дълбочина от 0.25 мм до 2.5 мм. Множеството микро убождания предизвикват микротравми на кожата, които стимулират процес на оздравяване чрез освобождаване на различни активни субстанции.

Нова кожа с Микронидлинг
Като краен резултат, процедурата води до намаляване на дълбочината на белезите, свиване на порите, изравняване на тена и подобряване структурата на кожата.
Препоръчителен курс на терапия
За оптимален ефект препоръчваме 4-6 процедури, през 2 седмици интервал. При белези – всяка седмица + биопилинг или Bio Repeel първите процедури си с постепенно увеличаване на дълбочината и % на пилинга.
Грижа след процедурата
Микронидлингът осигурява кратък период на възстановяване, без социална изолация. Непосредствено след процедурата кожата е зачервена и чувствителна. На следващия ден червенината е драстично намаляла, а на третия в повечето случаи напълно отзвучава. Необходимо е да се използват хидратиращи, възстановяващи кремове, както и слънцезащитен крем. Грим не се нанася 24 часа след процедурата, избягват се тренировки, сауна, басейни, за да се предотврати раздразнение на кожата.

Вижте кратко видео за процедурата тук :

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: