Магнезиево олио за масаж и терапия с магнезиева вана

Магнезиево олио Талион и терапия с магнезий

Раздразнителност, честа смяна на настроенията, изтощение и необяснима депресия. Болки в ставите , главоболие и постоянна умора?

Познати ли са ви тези симптоми?
Ако отговорът е да,  то тогава най-вероятно страдате от липса на МАГНЕЗИЙ.
Научни проучвания доказват, че до 70 %  от хората днес страдат от недостиг на магнезий.
Всички знаем какво представлява магнезия,
но дали всички ние си даваме сметка, колко важен може да бъде този минерал за здравето ни?

Какво означава да имаме дефицит на магнезий и какво се случва в нашето тяло при недостиг на магнезий?
Необходимо ли е допълнително снабдяване на организма с магнезий и как можем да го набавим?

Отговорите на тези въпроси ще намерите в статията по-долу.

Магнезиево олио за масаж и терапия с магнезиева вана
История
Магнезият е метален елемент, използван преди векове от римляните,  които твърдели, че „магнезиевата алба“ лекува много заболявания. Тези лечебни бели соли били открити в района на Магнисия (старогръцко произношение- Магнезия) в Гърция. Елементът получава името си от това място. Научни изследвания в периода 1933-1944 доказват, че той е от съществено значение и за хората.
Ролята на магнезия
Магнезият е основен минерал, необходим за над 300 ензимни реакции, участващи в преобразуването на въглехидрати, протеини и мазнини в енергия.
Той подпомага производството на протеини и генетичен материал в клетките и е необходим за правилната функция на нервите и мускулите, играещи роля за нервно-мускулната трансмисия и активност. Магнезият оркестрира електрическия поток, който проблясва през километрите нерви в тялото ни.
Той помага за образуването на тироксина, главен хормон на щитовидната жлеза, както и за премахването на такива токсини, като амоняка от организма.
Той е и антистрес минерал, необходим за метаболизма на: калций, витамин С, фосфор, натрий, В1 (тиамин), биотин и калий.
Магнезият е важен за костната структура, правилното храносмилане и усвояване храната, премахване на умората, подобряване на паметта, ускоряване на рефлексите и намаляване на нервната възбудимост. Около 60% от измерените 24 грама магнезий в организма, е концентриран в костите и зъбите, а останалите в мускулите и меките тъкани и малко количество във вътреклетъчните и извънклетъчните (кръв и лимфа) течности. Нивото на магнезий се регулира от бъбреците и се отделя чрез урината.
Магнезият е елемент на хлорофила в зелените растения. С премахването на зародиша и външните слоеве на зърната и ядките, 80% от този минерал се загубва.
Както видяхме дотук, ако тялото ви има дефицит на магнезий, повече от 300 биохимични реакции или няма да се случат изобщо, или ще се изпълнят много неефективно.

Магнезиево олио за масаж и терапия с магнезиева вана
Без магнезий тялото ви няма да работи с пълния си капацитет.
Кои са враговете на магнезия?
Алуминият в опаковките на храни и напитки, бакпулвер и дезодоранти, блокира много от нормалните функции на магнезия.  За съжаление, основният елемент в диетата на нашето общество е бялото брашно, т.е. 85% от магнезия е бил отстранен. Високата консумация на мазнини и протеини потиска усвояването на магнезия. Замърсителите на околната среда във въздуха, почвата и водата, емоционалния стрес и многото предписани лекарствени средства, всички те водят до недостиг на магнезий
70% от населението на земята страда от дефицит на магнезий.
Стресът от съвременния начин на живот, независимо дали химически, психически или от околната среда изчерпва магнезиевите запаси в нашето тяло много по-бързо, преди още да осъзнаем липсата му. Ето кратък списък на причините за това:

 • психически стрес
 • физически стрес
 • кафе захар
 • натриева диета
 • бяло брашно
 • алкохол
 • газирани напитки
 • тютюн
 • силно потене
 • медицински лекарства от всички видове
 • слаба щитовидна жлеза
 • хронична болка,  диуретици
 • високо съдържание на въглехидрати, протеини и калций в диетата.

Колкото по-господстващи са те в живота ви, толкова повече магнезий ще бъде нужен на тялото ви, за да възстанови дефицита му.

Магнезиево олио за масаж и терапия с магнезиева вана
Връзката магнезий- калций
Съотношението между магнезий и калций е много важно, когато се търси причината за редица заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания, сърдечни заболявания и високо кръвно налягане. Усвояването и метаболизма на магнезия зависи от приема на калций и обратно. Следователно, балансът между тези два минерала е особено важен. С оглед на голямата полза от магнезия, традиционното съотношение 2 части калций към 1 част магнезий, трябва да бъде преразгледано. Идеалното съотношение за нуждите на повечето хора е равни количества калций и магнезий. Ако приемате повече калций, то следва да приемате и повече магнезий. Тъй като калцият и магнезият зависят един от друг, за да се усвоят в тялото, никога не трябва да се приемат самостоятелно.
Магнезият регулира навлизането и използването на калция в клетките. Без магнезий, калцият в организма остава неизползван.  Това ще завърши с калциеви отлагания в ставите (което утежнява артрита), камъни в жлъчката, камъни в бъбреците и в крайни случаи, калцификация на мозъка и други органи на тялото. Това от своя страна, води до загуба на паметта, както и загуба на способността да се мисли и в крайна сметка, край на живота ви. Всички тези състояния, както е известно, изчезват, след като се допълни магнезий.
Какво ви казва тялото?
Сигналите на тялото са под формата на разлчини симптоми. Лек дефицит на магнезий и вие ще забележите лека депресия и липса на настроение. Тялото ви казва „Помогни ми, аз съм в беда“. Започвате да получавате главоболие, болки в долната част на гърба и напрегнати мускули.
Как да си набавите липсващия  магнезий?
Препоръчителната доза съгласно RDA е 350/280 мг, препоръчван прием 500 -1000 мг дневно.
Природни източници: водорасли, морски дарове, морски минерали, сокове от треви, зелени листа, ядки, мазни семена, покълнали зърна. Препоръчителната дневна доза магнезий, обаче, е невъзможно да бъде получена от хранителни източници,  тъй като нашите почви са сериозно изтощени от хербициди, пестициди и изкуствени торове, а това води до изчезване на минерала от продуктите. Вземете това под внимание!
Добра идея в този случай е, недостигът на магнезий да бъде компенсиран с прием на Хранителни добваки с магнезий или с локално приложение на магнезиево олио. Магнезият е важен за мускулите, за сърцето ни, осигурява здраве в напреднала възраст. Безброй са положителните му ефекти.

Магнезиево олио за масаж и терапия с магнезиева вана
Освен това един позабравен подход – приемането му през кожата, през последните години бележи истинска революция.
ПРЕОТКРИЙТЕ МАГНЕЗИЯ СЕГА!
Китайският йероглиф за магнезий се изписва като „красив минерал“.
И ако традиционната медицина предпочита да залага на компенсирането на недостига с хранителни добавки, алтернативната предлага и един различен вариант – приемането на веществото директно през кожата – трансдермално приложение.  Според източните лекари така се компенсира невъзможността в днешно време на стомашно-чревната ни система достатъчно добре да усвоява важния минерал.
При този метод веществото се пръска  директно върху кожата в течен вид (олио).
За целта се използва олио – 30-35-% разтвор на разпространеното в природата съединение магнезиев хлорид. То се извлича от морските води и е значително по-евтино.
На външното приемане на магнезия се приписват и доста други внушителни преимущества.
Смята се, че само така може да се противопостави успешно на инфекциите. Това става, като се стимулира развитието на белите кръвни телца, чиято основна роля е именно имунната. В някои болници магнезий се инжектира преди и след тежки операции.
И за финал, още една сериозна полза от прилагането на веществото през кожата: смята се, че само по този начин то води до увеличени нива на хормона ДХЕА (дехидроепиандростерон) – и така влияе директно върху удължаването на човешкия живот. Е, дали наистина ще ви помогне да станете столетници, не можем да обещаем, но едно е сигурно – магнезият има всички качества, за да се превърне в неочаквания, но един от най-добрите ви приятели!

В нашата релакс стая в центъра ни в Благоевград, ние внедрихме и нова процедура – хидромасажна вана с морски и магнезиеви соли и лечебен масаж с магнезиево олио.

Процедурата е приятна, релаксираща и с забележителен лечебен ефект още при първата сесия. Не се колебайте да резервирате час още днес : 0898220251

Ето и инфо за продуктите, които използваме за процедурата, които и вие може да използвате в домашни условия : Олио морски магнезий Талион

Морксият магнезий, 100% натурален, получен от морска вода, е специфична формула, която доставя директно през кожата предимствата на магнезия.
Ocean Magnesium е разтвор на водна основа, 100% натурален, направен от морска вода. Наситено с магнезиев хлорид, той предлага невероятно  „сухо масло“.

ДЕЙСТВИЯ

 • Компенсира дефицита на магнезий,
 • Запазва нервния баланс чрез намаляване на отделянето на адреналин, генериран от стреса,
 • Борба с мускулни болки и спазми,
 • Подобрява съня,
 • Регулира енергийния метаболизъм,
 • Помага за премахване на токсините,
 • Допринася за по-доброто свързване на калция, следователно неговата ключова роля за здравето на костите,
 • Поправя кожната бариера.

ПРЕПОРЪКА ЗА ТАЛИОН

 • Локално върху болезнените зони на ставите и / или мускулното напрежение със скорост от 2 до 3 впръсквания на зона.
 • За цялото тяло около 10 пръскания.

Масажирайте, докато се абсорбира. Може да се появи усещане за изтръпване (знак за недостиг на магнезий). То ще намалее с увеличаване на нивата на магнезий. Ако това се случи, нанесете върху навлажнена кожа или разредете с вода 50/50.

100ml

Можете да го откриете на място в нашите козметични бутици в София, Благоевград и Сандански или он – лайн в нашите он – лайн магазини : www.spa-expert.eu, www.happyderm.bg


Магнезиево олио за масаж и терапия с магнезиева вана

Морски соли за вана богати на магнезий Кристалите на Океана Талион

Магнезиево олио за масаж и терапия с магнезиева вана

Пудра за вана Морска вода Талион

Магнезиево олио за масаж и терапия с магнезиева вана

 

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: