Liposonix – безкръвна липосукция

Липосоникс (Liposonix) е революционен в сферата си, иновативен медицински апарат за неинвазивна хирургия, с който се извършва неинвазивна липосукция – неоперативно унищожаване на нежелани телесни мазнини и моделиране на тялото. Това се постига благодарение на иновативната технология HIFU (High-intensity focused ultrasound) познатa от медиите и под названието „КИБЕРНОЖ“ или „ВИРТУАЛЕН СКАЛПЕЛ“.

.Liposonix - безкръвна липосукцияКакво е H.I.F.U. ?

ХАЙФУ-технологията може да се определи, като истинска революция в медицината. Първоначално тя е ползвана в онкологията за неоперативно премахване на туморни образувания, но в последствие методът бил модифициран и за различни терапии в сферата на естетичната медицина. Към момента „Liposonix – HIFU” смело може да се нарече най-революционният и уникален метод за неоперативна липосукция и оформяне на тялото.

Към момента „Liposonix”е единственият одобрен от FDA медицински апарат за неоперативно отстраняване на нежеланите телесни мазнини. FDA (Food and Drug Administration) е международната агенция по лекарствата контролираща включително и безопасността на медицинските технологии и медицинската апаратура.

Как действа Liposonix

Основният принцип на „Liposonix-HIFU” (high-intensity focused ultrasound) технологията е възможността на генерираните от апарата високо интензивни ултразвукови вълни, да бъдат прецизно фокусирани и концентрирани точно в зоната в която искаме да премахнем мастната тъкан, т.е. да извършим липосукция. Така в третираната с “Liposonix” зона се предизвиква интензивно производство на топлинна енергия (до 65°С), което води до образуване на точки на коагулация и термична смърт на мастните клетки.

 • При класическите апарати за оформяне на тялото с радиочестотни вълни (RF), както и при лазерните процедури, значителна част от използваната енергия се абсорбира или разпръсква по повърхността на кожата. Разпостранението на вълните им е повърхностно и ограничава проникването на полезна енергия в дълбоката подкожна мастна тъкан, поради което RF и лазерите дават малки и временни резултати при отстраняването на мазнините.
 • Liposonix - безкръвна липосукция

Свръхмодерната ХАЙФУ технология

Благодарение на свръхмодерната ХАЙФУ технология, за първи път в историята на неинвазивната липосукция е постигната възможността, неоперативно да се достигне до повърхностния и дълбокия слой на подкожната мастна тъкан.

 

 

Желаният ефект се постига с 2 накрайника, като първият накрайник достига дълбочина на проникване от 7 мм. и предизвиква загряване на повърхностния слой на мастната тъкан. Вторият накрайник достига дълбочина на проникване от 13 мм. и предизвиква загряване на дълбокия слой на подкожната мастна тъкан. Това термично въздействие води до термична смърт на третираните с Liposonix мастни клетки.

Накрайникът е сканиращ и има близо 600 източника на генериране на вълни. Съответно при всеки един импулс се предизвикват 600 точки на коагулация. Това дава възможност желаният ефект на липосукция да се достигне бързо и с продължителен във времето ефект. Благодарение на технологията на „високо интензивните фокусирани вълни“, останалите тъкани в третираната зона остават непокътнати и без риск за термично или друго увреждане. За постигане на оптимален ефект се препоръчват 3-4 процедури, които се извършват през 30 дни.

Успоредно с разрушаването на мастните клетки и благодарение на „механичното“ загряване от процедурата с Liposonix се ускоряват и  метаболитните процеси в подкожната мастна тъкан, което стимулира синтеза на нов колаген и води до стягане на кожата в третираната зона.

Liposonix – липосукцията е сравнително бърза и атравматична процедура. Третирането на средно голяма зона трае около 1 час. Процедурата не изисква анестезия или допълнително охлаждане. След процедурата няма „пост оперативен” период,като наличие на рани, кървене и др.. Възможно е няколко дни след процедурата при натиск на тъканите в третираната зона да се усеща лек дискомфорт.

Какви резултати може да очакваме след една процедура с Liposonix

Резултатите след една процедура с Liposonix са строго индивидуални и варират при различните пациенти. Според клиничните проучвания средното намаляване на обиколката на талията след една процедура е в границите на един размер (до 3-5 сантиметра). Повечето пациенти достигат максималния  резултат в рамките на 8-ма – 12-та седмица след процедурата. Този период съответства на времето необходимо на организма да метаболизира  разрушените мастни клетки. Атакуваните от Liposonix мастни клетки се унищожават завинаги, но мастните клетки около тях могат да продължат да растат, затова за да се задържат добрите резултати се препоръчва поддържането на здравословен начин на хранене и живот.

Липосукцията с Liposonix е метод,който може да бъде прилаган по всяко време на годината без каквито и да е сезонни или други ограничения!

Как протича процедурата с Liposonix

Първата стъпка от процедурата е консултациятаи прегледана пациента. На пациента се поясняват всички специфики на процедурата, определя се зоната на лечение,наличиетои дълбочинатана мастната тъкан. В последствие визправено положениена пациента със специален шаблон се маркират зоните,които ще бъдат третирани. Следващият етап от лечението е изборана индивидуалнитенастройки и режим на работана Липосоникса.  Те до голяма степен зависятот прага на чувствителност на пациента. След като апаратът е настроен се нанася контактен гел върху кожата, накраникът се поставя върху първата маркирана зонаи процедурата започва. Това се повтаря, докато бъдат обработени всички маркирани зони. Важно е да се знае,че след процедурата сLiposonix няма период на рехабилитация (постоперативен период), възможно е след процедурата в третираната зона да се появи временно зачервяване, лек дискомфорт и подуване.

Показанияза ползване на Липосоникс:

 • Мастни натрупвания на корема
 • Паласки
 • Мищници
 • Вътрешна и външна част на бедрата
 • Бричове
 • Седалище
 • Всички други места по тялото с мастни натрупвания

Противопоказания:

 • Белези вобластта на третирането
 • Възпалителни заболявания на кожата в областта на третирането
 • Херния
 • Бременност
 • Епилепсия
 • Наличието на метал в третиранатаобласт
 • Прием на антикоагуланти

Препоръчваме процедурите да се съчетаят с лимфодренажни процедури, LPG и хранителен режим.

Liposonix - безкръвна липосукция

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: