Лазерна епилация

Лазерна епилация с диодни лазери Primelase и Elysion Pro

Предимства на Prime Lase и Elysion PRO:

  • предпазват кожата от загряване и таргетира единствено косъмa
  • изключително мощни и прецизни в параметрите си
  • третират тъмни кожи
  • успешно премахват тънки косми – тип мъх
  • отстраняват както тъмни и дебели косми, така и по-светли и тънки косми
  • 2 дни след излагане на активно слънце или солариум вече можете да се подложите на епилация
  • най-безболезнената епилация на пазара
  • може да се ползват целогодишно, дори през лятото

Модерните устройства разполагат с 2 режима за работа – динамичен и статичен. Една от разликите е в усещането – динамичният е по-безболезнен от статичния – при една и съща ефективност. Характеризира се с използването на много кратки импулси съчетани с висока доза енергия.

Prime Lase

Prime Lase е диоден лазер, премахващ нежеланото окосмяване от всички фототипове кожа през цялата година

Primelase (Праймлейс) е диоден лазер премахващ нежеланото окосмяване от всички фототипове кожа през цялата година. Той е с най-голяма мощност сред познатите енергии в естетичния сектор. Предлага безконкуренти резултати още от първата сесия на процедурата.

Основната разлика между Primelase и останалите диодни лазери е, че Primelase позволява използването на кратки импулси с висока енергия и скорост, така че енергията да се контролира по всяко време за максимални резултати. Разполага с 4 режима на работа, които достигат максимална мощност от 63J / cm² в 400 милисекунди.

Лазерната епилация в Дерма Експерт се отличава с няколко предимства: 20 годишен опит с лазерни технологии за обезкосмяване, По-бърз резултат, с по-малко процедури Сертифицирани терапевти с медицинско образование.

Elysion Pro

Elysion премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси.

Elysion PRO премахва нежеланото окосмяване от всички типове кожа (от 1-ви до 6-ти фототип според скалата на Fitzpatrick) през цялата година. Той е едниственият диоден лазер, с който може да се прави епилация и през лятото. Отзивите на клиенти са изключително положителни, касаещи постепеното подобрение и редуциране на окосмяването на третираната зона веднага след първата процедура, с дълготрайни резултати.

Типът кожа е един от най-важните фактори и предпоставка за отлични резултати с най-малък брой сесии. Процедурите с Elysion PRO позволяват ефективно премахване на косми дори от най- чувствителнaта кожа на лицето. Подходящата дължина на вълната гарантира достигането до точната дълбочина на фоликолите.ни типове кожа от 1 до 6, като най-светлите кожи са тези, които позволяват голямо количество енергия под формата на импулс да навлезе подкожно с най-малък риск от нежелани ефекти. Ето защо по-тъмни типове кожа са най-силно ограничавани от лазерни епилации, но не и от диодната епилация на Elysion, която третира дори най-тъмния фототип.

Elysion премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на клетката на фоликула без да увреждат кожата. Elysion PRO притежава охлаждаща система, която защитава кожата от високи температури и по този начин прави епилацията безболезнена. Системата за охлаждане се нарича „crystal freeze” и работи като поддържа постоянно ниво на температурата от 6 градуса на накрайника, независимо от температурата в помещението. Произвежда приятно усещане на кожата, което прави обезкосмяването безопасно, безболезнено и комфортно.

Ползите от Elysion?

Дълготрайно обезкосмяване, което се постига за кратък период от време, като в същото време се подобрява състоянието на кожата. Премахват се така наречените „обърнати косми” и се подобрява състоянието при проблеми с фоликула, циреи, пъпки и т.н.

Принцип на действие на лазерната епилация

Лазерната епилация се основава на селективно поглъщане на лазерният лъч от пигмента меланин, съдържащ се в косъма и придаващ неговият цвят. Косъмът е проводник на светлинната енергия до корена, където се трансформира в температура около 60 градуса. Така коренът се изгаря и повече косъм не се ражда. Основната разлика между Лазер и Фото епилация е: Лазерната епилация е ефективна при дълбоко разположени косми; светли косми; тънки косми; светли и тъмни кожи. Фотоепилацията е ефективна за плитко разположени косми; дебели косми; светли кожи.

Разликата между стари модели Лазерни апарати и новото поколение Диодни лазерни апарати е: Диодният лазер предпазва кожата от загряване и таргетира единствено косъм. Диодният лазер е изключително мощен и прецизен в параметрите си. Позволява третиране на тъмни кожи. Успешно се премахват тънки косми – тип мъх. Има 2 режима за работа – динамичен и статичен. Една от разликите е в усещането – динамичният е по-безболезнен от статичния – но не е за сметка на качеството на епилацията. Растежът на космите е цикличен и асинхронен процес.

Растежът на косъма има 3 етапа: анагенна, катагенна и телогенна фази. В анагенната фаза папилните клетки се съединяват с основата на космения фоликул и задействат растежа на косъма. Катагенната фаза настъпва, когато папилните клетки се отдръпват от фоликула и космите спират растежа си. Тоест косъмът се е отскубнал от корена. През телогенната фаза тялото отделя мъртвите косми. По време на катагенната и телогенна фази, лазерната епилация е неефективна, тъй като енергията не достига до корена на косъма. Ето защо колкото повече косми са в анагенна фаза толкова повече са атакуваните и повлияни косми по време на процедурата. Най-подходящо е да се започне лазерна епилация 20 дена след последната епилация – кола маска или епилатор. 20 дена след отскубване на космите, новите са в анаген, или косъм с корен. По време терапията с лазер не се препоръчва отстраняване на космите с корен, а единствено бръснене на зоните.

Как да се подготвим за лазерна епилация?

Първо и важно условие, за максимална ефективност, е да се прекрати премахването на космите с кола маска или епилатор 10 дена преди процедура с лазер. Целта е максимален брой косми да са в анагенна фаза на растеж ( косъм с корен). Лазерната епилация унищожава единствено косми в тази фаза. В човешкото тяло едва 20 – 30 % от космите са в анагенна фаза, това е и причината да се правят поне 6 бр. процедури за максимален ефект. Преди лазерната епилация желаната зона се избръсва старателно. Необходим брой процедури numbers-epilation-laserНеобходимият брой процедури е между 6 – 8 при зони по тялото. Също броят варира в зависимост от пола и индивидуалните особености на организма. Такива особености могат да бъдат: генетична предразположеност към повишено окосмяване, променен хормонален фон при бременност и кърмене, пубертет, климакс, хормонални заболявания, прием на хормонални медикаменти, противозачатъчни средства. Интервалът между процедурите е от 45 до 60 дена. Целта е космите да са в анагенна фаза на растеж. Ако процедурите се правят през по-дълъг интервал от време, *ефективността от лазерната епилация настъпва при повече от 6-8 процедури. *Ефективност = трайно намаляване на окосмяването в третираните зони с над 70%. Растящите косми ще са изключително тънки и малко като количество.

Ефектът

След лазерна епилация коренът на косъма и неговата външна част изгарят. Следващите дни се осъществява избутване на корена и подкожната част на косъма, което се проявява с появата им на повърхността на кожата, имитирайки растеж. Окапването на космите започва след 10-я ден от процедурата и продължава около 2 седмици. Ефектът от лазерната епилация се вижда още след първата процедура и се изразява в редуциране на броя на космите и забавяне на техния растеж в третираната зона. По време на втора и трета процедура окосмяването може да се засили. Това е така, защото се стимулира растежа на “заспали космени фуликули” и също периода съвпада с растежа на стари косми. С всяка следваща процедура космите все повече намаляват и оредяват, докато се достигне до изчезването им. Поддържащи процедури се правят веднъж годишно, при необходимост.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: