Крем MSR – H Biologique Recherche – научен подход за кожата на жените в менопауза

Менопауза и остаряване на кожата
Не е възрастта, която определя дали кожата е зряла или не, а по-скоро хормоналната ситуация.
Ето защо, кожата на някои жени внезапно се променя на възраст около 40-45 под въздействието на преждевременна или ранна менопауза, докато за други тази промяна настъпва след 50.

Крем MSR - H Biologique Recherche - научен подход за кожата на жените в менопауза
Менопаузата, в 63% от случаите, зависи от наследствени фактори, а в 37% от случаите от фактори на околната среда; средната възраст на менопаузата в индустриализираните общества е 51г.: тази възраст се съкращава от тютюнопушене (критичен фактор), безплодие или ранна бременност и евентуално от социален и икономически контекст. В развиващите се страни, се
наблюдават ограничени различия между различните страни, със средна възраст на менопаузата, малко по-висока от 51.
Въпреки че процесът на стареене на кожата започва и преди това, той се ускорява с
настъпването на менопаузата, тъй като вече не съществуват хормони за стимулиране на производството на себум или активността на фибробластите, които са отговорни за колагена. В
резултат на това кожата става по-тънка, по-суха, по-крехка и губи своята еластичност.
Кожата на лицето е пряко изложена на външни атаки и следователно се променя по-бързо.

Крем MSR - H Biologique Recherche - научен подход за кожата на жените в менопауза

a. Епидермис
Вътрешни причини: опустошенията на времето забавят процеса на обновяване на
клетките, поради намаляване на капацитета на пролиферация на кератиноцитите, съчетано със забавяне на клетъчната миграция към повърхността на епидермиса.
Това води до изтъняване на епидермиса. Някои части на роговия слой стават по-тънки, а други удебеляват с течение на времето. Това води до промяна на процеса на десквамация и дезорганизация в роговия слой. Кожата отслабва, текстурата на кожата става неравна, а тенът се променя. В допълнение, дисфункция в меланогенезата води до промяна на епидермалната единица, което води до появата на пигментни петна. Най-накрая, това води също до промяна в микрорелефната мрежа на повърхността, което предизвиква загуба на стегнатост на кожата

Крем MSR - H Biologique Recherche - научен подход за кожата на жените в менопауза
Външни причини:
– Климатичен стрес: директно атакува епидермиса. Вятърът изостря чувствителността на тъканите, температурните промени увреждат кръвоносните капиляри, UV лъчите и
фотостареенето (най-вредна атака) причиняват пигментни петна и рак на кожата.
– Замърсяване на въздуха: неприсъщ фактор за стареене на кожата. Изгорелите газове, озон, въглеводороди или разтворители, са източници на замърсяване на кожата, които влошават оксидативния стрес.
– Болести, лекарства или тютюн, имат вреден ефект върху епидермиса, което води до сухота на кожата.
b. Дермис
Вътрешни причини: Основните компоненти на дермиса стават по-оскъдни с течение на
времето, тяхната структура става по-дезорганизирана, а тяхната дейност се забавя, което причинява епидермално отпускане и поява на бръчки по кожата. Фибробластите, съдържащи се в дермиса са по-малко активни, което води до намаляване на колаген и еластин.

Крем MSR - H Biologique Recherche - научен подход за кожата на жените в менопауза

В допълнение, мастните жлези атрофират, което води до изтъняване на хидролипидния филм и намаляване на бариерната функция.
Накрая, намаляването на нивата на естроген при жените забавя фибробластната активност и съответно синтеза на хиалуронова киселина. В резултат се появяват бръчки и фини линии по повърхността на кожата, като тя добива отпуснат и сух вид. Процеса на оздравяване също се забавя.

Крем MSR - H Biologique Recherche - научен подход за кожата на жените в менопауза
Bad Habit. Closeup Of Beautiful Young Woman Smoking Cigarette. Portrait Of Female With Scissors In One Hand And Cigarette In Another Hand. Smoking Cigarettes Concept. High Resolution

Външни фактори:
– Тютюнът ускорява процеса на стареене, тъй като никотинът, съдържащ се в цигарите има съдосвиващ ефект, което намалява кислорода в кожата и унищожава колагена.
– Дефицитът на Vitamin (A, E and C) и микроелементи (мед, цинк, др.) може да допринесе за ускоряване на процеса на стареене на кожата. Затова е необходимо да се осигурят достатъчно протеини на организма, за да се компенсира недостига на аминокиселини, предшественици на колаген, еластин и хиалуронова киселина.
– Оксидативният стрес, отчасти причинен от действието на ултравиолетовите лъчи, произвежда прекомерно количество кортизол, хормон, отговорен за разпространението на свободните радикали в тялото. Тези свободни радикали са изключително нестабилни химични видове и са насочени предимно към компонентите на кожната матрица и клетъчните стени. В резултат на това клетките вече не функционират правилно, тъканите на кожата застаряват преждевременно,
а кожата губи своята твърдост и еластичност.
– Процесът на гликация предизвиква влошаване на колагена и еластина, което се причинява от захари, свързващи се с с вътреклетъчни и извънклетъчни протеини, образувайки нефункциониращи глицирани протеини или разширена гликация като краен продукт (AGE).
Колагеновите и еластинови влакна се втвърдяват, което прави бръчките по-дълбоки и намалява еластичността на кожата.
2/ Решението на Biologique Recherche
Crème MSR-H преборва знаците на остаряване посредством своето регенериращо,
хидратиращо и anti-aging действие. Неговото действие е насочено конкретно към
физиологичните ефекти на менопаузата върху кожата; ето защо кремът отговаря на
специфичните нужди на зрелите Състояния на кожата.

Crème MSR-H има висока концентрация на активни съставки, които са насочени към дисбалансите на кожата, причинени от менопаузата. Неговата дермо-регенерираща формула действа за втвърдяване на кожната тъкан, правейки я по-стегната и еластична. Бръчките и фините линии се изглаждат, тъй като кожата възвръща своята плътност. Давайки интензивна и трайна хидратация, Crème MSR-H се бори със сухотата на кожата, което може да бъде често срещано оплакване в този период на живота.

Препоръчва се за преди, по време или след менопауза състояния на кожата – Skin Instants©.

Крем MSR - H Biologique Recherche - научен подход за кожата на жените в менопауза

b. Активни центрове
 Регенеративни активни съставки и насищащи с кислород:
Специфичен BR Кислороден комплекс
Ексклузивния Кислороден комплекс на Biologique Recherche има изключителни оксигениращи свойства: ин витро проведени изпитания показват, че кислородният комплекс ясно стимулира клетъчното дишане, когато клетките се поставят в атмосфера на намален кислород. Така тези забележителни резултати подчертават прекия ефект на “кислородо- носител/доставчик”.
 Хидратиращи и липидо възстановяващи активни съставки:
Масло от Шеа
Маслото от шеа се извлича от плодовете на дървото Ший, високо дърво, което расте в
гористите савани на Африка. То е с ниско съдържание на мазнини, богати на
несапонифициращи се вещества и витамини Е и F. Маслото от шеа(карите) предпазва кожата от изсушаване, спомага за обновяването на клетките, за по-гладка и по-мека кожа, предпазвайки я от външни атаки.

Крем MSR - H Biologique Recherche - научен подход за кожата на жените в менопауза

 • Пчелен восък
  Пчелният восък е естествена форма на восък. Той се състои предимно от естери на мастни киселини и алкохоли с дълга верига, холестерил естери и свободни мастни киселини. Пчелният  восък е филмогенен и омекотител. Той е бил използван от гърците и римляните заради неговите лечебни качества.
 • Крем MSR - H Biologique Recherche - научен подход за кожата на жените в менопауза
  Филмогенни Полизахариди
  Този полизахарид е активна съставка образува защитен филм, който помага да се ограничи външната атака върху кожата (UV лъчи, замърсяване и т.н.). Тестван екс виво.
  Слънчогледово масло
  Това слънчогледово масло се получава от слънчогледови семена. Богато на незаменими мастни киселини и витамини, слънчогледовото масло има регенериращи, омекотяващи и подхранващи свойства.
 • Крем MSR - H Biologique Recherche - научен подход за кожата на жените в менопауза
  Anti-aging активни съставки:
  Екстракт от Ям
  Ям (Сладък картоф) е растение, произхождащо от Мексико, от семейство Dioscoreaceae, корените на
  които са много богати на диосгенин, производно на сапонин. Екстрактът от Ям играе роля, подобна на соята: той се използва заради своите anti-ageing и балансиращи свойства.
 • Крем MSR - H Biologique Recherche - научен подход за кожата на жените в менопаузаКрем MSR - H Biologique Recherche - научен подход за кожата на жените в менопауза
  Соеви изофлавони
  Соеви зърна или соя е пълзящо растение от семейство Fabaceae, често отглеждано заради своите маслодайни семена. Соевите изофлавони се използват в козметиката заради техните anti-ageing и балансиращи свойства. Те подобряват симптомите, свързани с менопаузата, като суха кожа, намаленo разпространение на фибробласти и разграждане на колагена. Те отчасти компенсират
  липсата на естроген, свързана с настъпването на менопаузата, като по този начин допринасят за забавяне стареенето на кожата.
   Анти-оксидантни активни съставки:
 • Крем MSR - H Biologique Recherche - научен подход за кожата на жените в менопауза
  Vitamin E
  Vitamin E е мощен анти-оксидант: той защитава липидите на клетъчните мембрани от разграждане, причинено от образуването на свободни радикали . В допълнение, витамин E се използва заради своето хидратиращо действие: то помага да се увеличи задържането на водни молекули в роговия слой на кожата и възстановява еластичността на сухата кожа.
  c. Предимства
  Изглажда бръчки и фини линии
  Облекчава усещането за опъване*
  Подобрява еластичността на кожата*
  Интензивно хидратира роговия слой на епидермиса
  Дава равен тен на кожата*

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

1. Нанесете малко количество продукт сутрин и/или вечер върху цялото лице, шия и деколте, след като сте използвали почистващото мляко, препоръчаните Lotion P50 и Автентични серуми

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Избягвайте зоната около очите. Не използвайте при деца под 3 години. Само за външна употреба.

Продуктите на Biologique Recheche се предлагат от оторизирани центрове само след предварителна диагностика на кожата от обучени терапевти.

За диагностиката е необходима предварителна резервация.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: