Коректни и некоректни практики при лазерна епилация. Как да постигнем максимален резултат с минимално количество процедури ?

Заложете на лазерната епилация и премахнете нежеланото окосмяване без усилия!

За максимална ефективност на процедурата препоръчваме серии от 6 до 8 процедури на интервали от 4 до 8 седмици в зависимост от желаната зона. Преди да си запишете час за лазерна епилация се консултирайте със специалист, за да получите персонализирани съвети и насоки, съобразени с Вашите нужди.

Коректни и некоректни практики при лазерна епилация. Как да постигнем максимален резултат с минимално количество процедури ?

Как да се подготвим за лазерна епилация?

 

  1. Спрете слънчевите бани и солариумите: Кожният пигмент абсорбира светлинната енергия, включително и тази от лазера. Ако кожата ви е изложена на слънце, вероятността за повишена пигментация и изгаряне по време на процедурата се увеличава. Това може да доведе до нежелани реакции и усложнения. Препоръчително е да се избягват слънчевите бани от 1 седмицd преди планираната дата на лазерната епилация и минумум 1 седмица след процедурата.

 

  1. Избръснете желаната област един ден преди запазения час: Желателно е да се подготвите предишния ден, за да не е разранена зоната. Така лазерната епилация е максимално ефективна и се фокусира върху корените, а не върху повърхността на кожата. Не използвайте методи като епилатор и кола маска 30 дни преди процедурата.

 

  1. Бъдетете предпазливи с козметиката: Предпазете се от нежелани реакции като избягвате употребата на парфюми, лосиони с високо съдържание на алкохол, продукти с ретинол или с алергени. Преди процедурата е добре да внимавате с всякакви скрабове и ексфолиоанти, кремове, бронзанти, други козметични препарати.

 

  1. Консултирайте се със специалист: Ние имаме богат опит с лазерните технологии и държим на Вашия комфорт и удовлетворение. Знаем, че всеки човек е уникален и заслужава специално отношение. Затова можете да се възползвте от нашата услуга за диагностика Laser Check и да запишете консултация + безплатно демо на малка зона преди да започнете същинските процедури за епилация.

Коректни и некоректни практики при лазерна епилация. Как да постигнем максимален резултат с минимално количество процедури ?

5. Некоректни практики при лазерната епилация 

Все по – честа срещана практика е в много от лазерните центрове да дават некоректна информация относно броя на процедурите и интервалите на посещенията за различните зони. Важно е да знаете, че най-добрия начин да имате резултати с минимален брой процедури е да спазвате максималните срокове за епилация, а те са :

  • Торс / ръце, интим, мишници, корем, гръб/ – 60 дни
  • Крака – 90 дни
  • Лице – 30 – 45 дни

6. Какъв лазер да изберем ?

Вида на лазера за вашето обезкосмяване следва да се препоръча от специалиста,който ще ви прави процедурата. Ако вашите косми са тънки и светли е по – добре да се насочите към алексансритно устройство за лазерна епилация, във всички останали случаи е добре да се спрете на качествено диодно устройство от реномиран производител.

Коректни и некоректни практики при лазерна епилация. Как да постигнем максимален резултат с минимално количество процедури ?

7. Как да изберем специалист за лазерна епилация ?

Лазерната епилация е козметична процедура, която се изучава във второ и трето ниво  квалификационна степен от обучението на козметиците. Това означава, че още при обучението си вашият специалист е получил минимума от знания по анатомия и физиология на косъма и обща козметична подготовка по всички видове епилация и лазерна епилация, фотоепилация, работа с александрит, работа с диоден лазер и други видове апаратура. Поинтересувайте се в кой център се е обучавал вашия специалист и какво ниво на обазование има. Реномираните търговци на лазерна апаратура провеждат допълнителни  обучения на терапевтите за работа с устройствата закупени от дадения център, като затова получават сертификат за проведено обучение, което е валидно само за работа с въпросната марка апаратура.

Коректни и некоректни практики при лазерна епилация. Как да постигнем максимален резултат с минимално количество процедури ?

Наште специалисти са обучавани за работа в събствената ни Школа за красота и са завършили обучението си в Дерма Експерт, като всеи един е приминал и сертификационно обучение за работа с лазерните устройства Prima Lase и ЕLysion Pro.

Как да се грижим за кожата след лазерна епилация?

 

  1. Използвайте охлаждащи и успокояващи кремове. Важно е да изберете подходящите продукти, препоръчани от нашите специалисти и фотозащита, подходяща за вашата кожа .

 

  1. Насочете се към слънцезащитен крем с висок фактор и забравете за плажовете поне 1 седмица след процедурата.

 

  1. Спрете временно с интензивните тренировки, фитнес упражненията и посещенията на сауни и горещи бани. Това може да предизвика ипотяване  да раздразни обработваните зони.

 

За кого не е подходяща лазерната епилация?

 

Процедурата е противопоказна при открити рани или възпаления на кожата, кожни болести и бременност. При диабет и автоимунни заболявания резултатие варират и може да се наложат повече процедури на по – дълги или на по – къси интервали.

Преди да си запишете час е препоръчително да проведете консултация с наш специалист и да се възползвате от възможността за безплатен тест на малка зона.

 

Рискове при лазерната епилация:

 

Лазерната епилация е безопасна процедура, но все пак може да предизвика нежелани реакции. Важно е да бъдете информирани за тях преди да решите да се подложите на обезкосмяването. В редки случаи е възможна появата на пигментни промени, при хората с по-тъмен тен. Възможно е мястото да се зачерви и да се появят алергични реакции.

 

Напомняме, че трябва да бъдете отговорни към здравето на кожата си. Спазвайте препоръките на нашите специалисти за грижа и третиране на зоните след процедурите за гарантиран резултат.

 

Ние с гордост обявяваме, че работим с най-добрата техника за лазерна епилация и сме избрали за центровете си Prime Lase и Elysion Pro. С тях ще забравите за болезнената кола маска и безкрайното бръснене. Изберете професионалната грижа за Вашата кожа и ни потърсете в София, Благоевград и Сандански!

Чувствайте се комфортно навсякъде и по всяко време!

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: