Как да се подготвиш за лазерна епилация

Нека да започнем с уточнението, че светлинният лъч е насочен към пигмента в косъма, а не в кожата. Затова, колкото по-голям е контрастът между цветовете на кожата и космите, толкова по-успешна е процедурата. С напредването на технологиите се появиха и много повече възможности за качествена и безопасна лазерна епилация при тъмна кожа, тъй като апаратурата е много по-прецизна. Въпреки това, тази манипулация не се извършва скоро след активно излагане на слънце. Съветваме клиентите си да не трупат тен две седмици преди процедурата, както и след нея. Също така, когато дойдете при нас, космите трябва да бъдат отстранени с бръснене, а не отскубнати. Дейността е насочена към самия корен и не трябва да го отстранявате, за да има ефект.

Колко процедури са ми нужни ?

Броят на процедурите зависи от много фактори. Както казахме, всеки човек е различен и се нуждае от различен брой посещения. При отделните части на тялото също има разлики. По принцип, дебелината и цвета на окосмяването са решаващи. Колкото по-плътни и тъмни са косъмчетата, толкова по-малко сесии са нужни, за да изчезнат. Затова зоните като подмишници, интимни части и краката до коляното се обработват най-лесно.

Какъв ефект можеш да очакваш ?

Разбира се, изборът на метод за обезкосмяване е свързан най-вече с резултатите. При лазерната епилация те са трайни. Това обаче зависи от качеството на апаратурата и избора на правилни настройки. Човешкият организъм е индивидуален и при всеки резултатите са различни. Те варират според цвета на кожата, дебелината на космите и хормоналните нива. Този тип обезкосмяване цели да увреди фоликулите, така че космите повече да не израснат. Това се постига без негативни ефекти за кожата, тъй като лъчите преминават през нея, но не се абсорбират от тъканите около косъма.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: