Имате целулит ? Лицето ви го издава ! Вижте комбинациите със соли на доктор Шуслер при целулит !

Имате целулит ? Лицето го издава ! Шуслерови соли в комбинация за перфектна терапия против целулит !

Имате целулит ? Лицето ви го издава ! Вижте комбинациите със соли на доктор Шуслер при целулит !

Според теорията на немския лекар д-р Вилхелм Шуслер (1821-1898), създадена пре­ди повече от 100 години и доразвита от д-р Курт Хикетийр (1891-1958), на лице­то ясно се изписват състоянието на организма и дисбалансът на минерални ве­щества в тялото, които са жизненоважни за неговото нормално функциониране. Всъщност д-р Шуслер прави тези открития за лицевата диагностика във връзка със своя терапевтичен метод с 12 минерални соли. Той установява, че всяка тъ­кан е изградена от една или няколко такива соли и съответно се нуждае от тях, за да бъде здрава. Така д-р Шуслер създава своята терапия, в която 12-те соли се произвеждат леко разредени (в концентрацията, в която са в клетките) и сти­мулират организма да усвоява липсващите му минерални вещества от храната.

Причина за издайническата функция на човешкото лице е, че то е с по-богата вегетативна инервация в сравнение с другите кожни зони. То е постоянно от­крито и изложено на всички външни влияния (светлина, въздух, метеорологични и химични въздействия).

Описаните признаци по лицето всъщност сигнализи­рат, че във вашия организъм има липса на три ва­жни минерални соли, които се грижат за здравето и добрия вид на кожата. Решават проблемите с липса на еластичност, здравина на съединител­ната тъкан и задържането на вода, които се со­чат за основните виновници за появата на ом­разната портокалова кожа. Основната Шуслерова сoл за лечение на целулит е солта на еластичната съединителна тъкан (сол N1)

Бръчиците около очите подсказват, че трябва да приемате калциев флуорид (Шуслерова сол номер 1) тя е основен елемент на кожата и се грижи за еластичността на тъканите, костите и сухожилията. Подходяща е за профилактика и лечение освен на целулит, така и на разширени вени и стрии.

Калциум флуоратум повишава еластичността на съединителната тъкан и сухожилията, както и подобрява здравината на костите и зъбите. Укрепва вените, склонни към разширение, предотвратява измененията на съединителната тъкан, водещи до целулит, бръчки и стрии. Поддържа тонуса и еластичността на тъканите по време на бременност и предпазва от отоци. Препоръчва се при свръхчувствителност на зъбния емайл.

Имате целулит ? Лицето ви го издава ! Вижте комбинациите със соли на доктор Шуслер при целулит !

Оточността на лицето пък е свидетелство, че ви липсва натриев хлорид (Шуслеро­ва сол номер 8). Това е познатата ни готварска сол. Минера­лът координира водния баланс в организма и транспорта на хранителни вещества. При дефицит му възниква опас­ност от дехидратация и проблеми с метаболизма. При из­лишък се затормозява изхвърлянето на течности и се сти­га до отоци.

Бръчките около ушите и лъщящата кожа са свидетелство, че ви трябва силицея (Шуслерова сол номер 11). Тя пък е известна с колагенообразуващото си действие, бори се с бръчките и има мощна антицелулитна сила, защото поддържа в добра форма кръвоносните съдо­ве и така в съединителната тъкан не се задържат токси­ни и вредни вещества (не се образуват целулитни депа).

Както вече сте се досетили, с комбинацията от тези три соли се от­варя пътя към красотата и новото ви аз. Трябва да я прилагате еже­дневно, като взимате от всяка по 5 таблетки в следната последова­телност: сутрин – №1, на обяд – №8 и вечер – №11. Програмата трябва да се изпълнява минимум 4-6 седмици, като най-добрият ефект ес­тествено ще дойде в съчетание с активно движение, балансирано хранене и много добро настроение.

Съществуват още няколко варианта и комбинации със соли, тай като целулитът има различни форми и етепи. Нека разгледаме и тях.

Индикации за нужда от Калиум хлоратум са възпаленията на лигавиците (мукозните мембрани) – болести като хрема, бронхит, гастрит, колит и цистит. Изключително много помага във втората фаза на възпалeнието, когато  симптомите на заболяването са лесно разпознаваеми.

Имате целулит ? Лицето ви го издава ! Вижте комбинациите със соли на доктор Шуслер при целулит !

Калиум хлоратум играе особено важна роля за образуването на лигавични секрети и изключително подходяща сол при наличие на остро възпаление. Освен това Калиум Хлоратум е основен минерал за изграждането на съединителната тъкан. Взема участие при синтеза на протеини – колаген, еластин и фибрин. Дефицитът на солта води до нарушения в структурата на съединителната тъкан и до възпалителни съединително-тъканни заболявания.

Калиум хлоратум се определя още като солта на жлезите. Действа както на серозните жлези, така и на муцинозните жлези. Освен това активно участва в детоксикация на организма, както и стимулира синтеза на антитела в организма. Спомага за разграждане на екзогенни вещества. Регулира вискозитета на кръвта.

Нуждата от Калиум хлоратум нараства значително, ако употребявате прекомерно алкохол, млечни продукти и при стрес.

Основните приложения на Калиум Хлоратум са:

– Възпаления – ринит, бронхит, пневмонии, хрема със запушен нос, тонзилит с налепи, конюктивит, отит, възпалителни заболявания на чревната лигавица, хемороиди, стоматит, гингивит;

 Жлези – стимулира образуването на кърна (заедно с ШС 8), Мастни жлези, слюнчени жлези, хипофункция на щитовидна жлеза, стомах, панкреас;

  – Опорно-двигателен апарат – ревматизъм, артрит, прещракване на мускули на китка и ръка при движение, ставно отоци, колагенози;

 – Детоксикация – след имунизации, след наркози, след излагане на химични отрови;

– Сърдечно-съдова система – кръвно налягане, тромбози, разширени вени, сърцебиене.

Къде в организма се депонира – бронхи, лигавици, съединителна тъкан.

Визуални белези при дефицит – млечен цвят на кожата под веждите и около очните орбити; купероза, розацея, милиуми по лицето.

Имате целулит ? Лицето ви го издава ! Вижте комбинациите със соли на доктор Шуслер при целулит !

Шуслерова сол № 12 – Калциум Сулфурикум, е вещество на съединителната тъкан, което спомага за елиминирането на отпадни вещества и киселини, подтиска възпалението на кожата и подпомага производството на нови клетки, ускорява заздравителните процеси, повлиява благоприятно върху хроничните процеси в организма.

Калциум Сулфурикум е подходящ избор при всякакви открити гнойни процеси, има очистващ и секретоличен ефект, участва и в разграждането на протеини.

Калциевата съставка активира клетките, отделящи хормони, както и подпомага метаболитните процеси в клетките и освобождаването на енергия.

ШС 12 участва в изграждането на хрущялите, освен това може да се прилага при ревматизъм и подагра.

Самостоятелната употреба на ШС 12 води до елиминационни реакции при раздвижване на веществата, депонирани в съединителната тъкан. В тези случаи е необходимо комбиниране с ШС 4 (Калиум Хлоратум D6), ШС 9 (Натриум Фосфорикум D6) и ШС 10 (Натриум сулфурикум D6), като детоксикационна програма.

Основните приложения на Калциум Сулфурикум могат да се сведат до следното:

– Гнойни процеси с изходно отверствие – ринити, синуити, тонзилити, отити, бронхити, конюктивити, хронична хрема и кашлица с гнойни ексудати, абсцеси, отворени гнойни рани;

– Секретоличен ефект – трудно резорбиращи се изливи и отоци, хронифициране на болестния процес;

– Кожа – целулит, надигнати, заоблени бръчки;

– Опорно-двигателен апарат – ревматизъм, подагра, супуриране на стави с жълти секрети, костни улцерации.

Основни депа в организма са черен дроб и жлъчка.

Видими следи при дефицит на солта са: гипсовобял цвят на лицето, старчески петна, уголемени пори, пустули от акне,  нечист вид на кожата на лицето.

Какъв е вашият целулит и каква комбинация е подходяща за вас, можем да определим по време на консултациите за моделиране на фигурата.

Препоръчваме ви употребата на пробиотици в комбинация с Шуслерови соли, както и на цветните есенции на Д-р Бах.

Шуслеровата програма, значително ще увеличи резултатите ни от всяка една програма за тяло. Не се колебайте да ни потърсите за консултация.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: