Химични пилинги – особености, приложение, противопоказания. Повърхностни, среднодълбоки и дълбоки пилинги. Фенолов пилинг

Химичен пилинг

Какво представляват химичните пилинги?
ХИМИЧНИЯТ ПИЛИНГ отстранява мъртвите клетки от роговия слой чрез действието на органични киселини. В зависимост от вида и концентрацията на киселините химичните пилинги имат различна сила на действие: повърхностно, средно или дълбоко ниво на ексфолиране на кожата.
ЧЕСТО ХОРАТА ИМАТ очаквания за процедурата с химичен пилинг, защото асоциират киселините с агресивно действие, тежки изгаряния, рани и т.н.
Киселините са познати с ползотворното си действие върху кожата и са незаменима съставка във всяка ежедневна козметична рутина.

Химични пилинги - особености, приложение, противопоказания. Повърхностни, среднодълбоки и дълбоки пилинги. Фенолов пилинг

Концентрацията и pH нивото на киселините в медицинските химични пилинги са по-високи отколкото в козметичните продукти, но са предназначени за благоприятен и безопасен резултат, когато се прилагат под контрола на опитен специалисти!
ХИМИЧНИТЕ ПИЛИНГИ ОТСТРАНЯВАТ увреден слой на кожата, разрушавайки връзката между повърхностните мъртви клетки. По този начин на повърхността се разкрива здрава и неувредена кожа. Ето защо процедурата е изключително ефективна при сивкав тен и загуба на естествения блясък на кожата. Химичният пилинг стимулира обмяната на кожните клетки, подобряват функцията на кожата, засилват кръвоснабдяването на кожата.
ХИМИЧНИТЕ ПИЛИНГИ МОГАТ да изгладят релефа на кожата, заличат различни пигментации, изглаждат линии и бръчки, контролират омазняването и възпаленията на кожата и много др. Благодарение на разностранното си действие, химичните пилинги са част от анти-ейдж грижата, лечението на акне и пост-акне, депигментиращите терапии и много др.
ПРИ ПРОЦЕДУРАТА кожата се подготвя за нанасяне на субстанцията, като внимателно се почиства и дезинфекцира. При някои видове химични пилинги е възможно да се усеща парене, щипане и опъване на кожата.
СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА е задължителна употребата на слънцезащитен продукт. Дали кожата се нуждае от възстановителен период и колко ще продължи зависи от вида на пилинга.
Кои са най-популярните химични пилинги?
ПОВЪРХНОСТНИТЕ и някои СРЕДНИ химични пилинги имат висока ефективност и същевременно са максимално щадящи към кожата – не изискват изолационен период и не предизвикват дълбоко видимо излющване.
Сред най-често прилаганите повърхности химични пилинги в Дерма Експерт са:

Химични пилинги - особености, приложение, противопоказания. Повърхностни, среднодълбоки и дълбоки пилинги. Фенолов пилинг
ГЛИКОЛОВ ПИЛИНГ – води до активно обновяване на кожата и има антимикробно действие. Ексфолира мъртвите клетки, стимулира клетъчната регенерация и синтеза на колаген. Видимо избистря тена и изглажда текстура на кожата. Подходящ е при: акне, разширени пори, повърхностни пигментни петна, себореен тип кожа.
САЛИЦИЛОВ ПИЛИНГ – салициловата киселина е най-разпространената BHA. Използва се лечение на възпалителни форми на акне, но успокоява общо зачервяване и възпаление. Намалява омазняването и неравномерната пигментация на кожата.
MANDELIC ПИЛИНГ – Манделовата киселина се извлича от горчив бадем и е подходяща за всички видове кожа. Ефективна е пигментни петна, лечение на акне и повяхнал тен.
LACTIC ПИЛИНГ – Пилингът с млечна киселина повишава тонуса и еластичността и хидратацията на кожата. Подходящ е и са суха кожа!
AZELAN ПИЛИНГ – Специално предназначен пилинг за лечение на акне. Съчетава действието на салицилова киселина и азелаинова киселина. Има мощно антибактериално, противовъзпалително и избелващо действие. Прилага се при акнеична, мазна кожа с разширени пори и епидермална хиперпигментация.
JESSNER ПИЛИНГ – комбинира няколко различни киселини и е подходящ за всички типове кожа. Има подмладяващо и освежаващо действие. Прилага се при средни форми на акне, неравномерен тен и увредена от слънцето кожа.
LIGHTENING ПИЛИНГ – с активни съставки Гликолова киселина 50%, Kojic

Химични пилинги - особености, приложение, противопоказания. Повърхностни, среднодълбоки и дълбоки пилинги. Фенолов пилинг

Кога не се прилагат Химични пилинги ?

Голямото разнообразие от различни видове химични пилинги ги прави подходяща процедура за всеки. Химичният пилинг присъства в грижата за всяка кожа със съответните специфики, спрямо индивидуалното ѝ състояние.
Химичният пилинг е процедура, която се извършва през есенно-зимния период, но съществуват определени видове, които могат да се прилагат и през топлите месеци при спазване на инструкциите от лекаря.

Противопоказания за извършването на химични пилинги са:

 • Бременност и кърмене;
 • Минимум 1 седмица преди и след слънчеви бани;
 • При открити лезии върху кожата, без изрично предписание от дерматолог
 • При розацея
 • При фоточуствителни медикаменти като Роакутан, Ретиноиди
 • При абразивни козметични процедури / с повишено внимание
 • При лазерни и фотопроцедури

Химични пилинги - особености, приложение, противопоказания. Повърхностни, среднодълбоки и дълбоки пилинги. Фенолов пилинг

Средно дълбоки пилинги

Амелан притежава уникална комбинация от активни съставки (коджикова киселина, фитинова киселина, аскорбинова киселина, ретинил палмитат и др.), които блокират образуването на меланин като потискат ензима тирозиназа – най-важният ензим в произвеждането на меланин.

Нанасянето на пилинга става в кабинета на дерматолога, като се набляга на по-тъмните участъци по лицето. След това пациентите се прибират у дома и измиват пилинга-маска след приблизително 8-9 часа. По своята дълбочина на действие, Амелан е средно-дълбок пилинг и в следващите 4-5 дни кожата ви ще изглежда зачервена и лющеща се. По преценка на лекаря се назначава допълнителен избелващ крем, като се определя и вида и честотата на нанасянето му. Задължителна е употребата на слънцезащитен крем с висок фактор независимо от сезона

Какви са отличителните предимства на Amelan ?

Преди да ви бъде извършена тази процедура е важно да сте спрели употребата на всякакви избелващи продукти, както и да сте се подлагали на друг вид пилинг от поне една седмица. Първите 2 дни след процедурата кожата ви може да е доста зачервена и по-чувствителна, както и да усещате леко стягане и щипане. Тези усещания се успокояват в рамките на следващите дни, като е желателно да ползвате специален крем, който да облекчи усещанията. Зачервяването на кожата наподобява това, което бихте получили ако прекарате един ден на слънце без фотозащита. Между 2-3 ден започва леко лющене на кожата, като в никакъв случай не дърпайте люспичките и не изполвайте ексфолииращи средства и продукти. Избягвайте също посещения на сауна и парна баня, докато не се възстановите напълно.

Химични пилинги - особености, приложение, противопоказания. Повърхностни, среднодълбоки и дълбоки пилинги. Фенолов пилинг

TCA пилинг

TCA пилингът действа на необходимата дълбочина в кожата, за да заличи видимо следите на времето, слънцето и акнето по кожата.
При фотоувреда, бръчки, петна, белези от акне, които са видими с просто око и все по-трудно се прикриват дори с грим, кожата се нуждае от осезаемо обновяване.
Пилингът с трихлороцетна киселина (TCA) е сред най-често прилаганите и високоефективни пилинги в Дерма Вита. Дерматолозите от екипа ни определят концентрацията и дълбочината на действие на TCA пилинга спрямо индивидуалните нужди на всеки пациент.

TCA пилингът действа на необходимата дълбочина в кожата, за да заличи видимо следите на времето, слънцето и акнето по кожата.
При фотоувреда, бръчки, петна, белези от акне, които са видими с просто око и все по-трудно се прикриват дори с грим, кожата се нуждае от осезаемо обновяване.
Пилингът с трихлороцетна киселина (TCA) е сред най-често прилаганите и високоефективни пилинги в Derma Expert. Дерматолозите от екипа ни определят концентрацията и дълбочината на действие на TCA пилинга спрямо индивидуалните нужди на всеки пациент.

ПРИ ПРОЦЕДУРАТА е възможно да се усети леко парене, щипане и опъване върху кожата.
СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА са възможни зачервявания и лека подпухналост в третираната зона, което отшумява до 2 дни. Кожата не трябва да се мокри в рамките на 10 часа, нито да се показва под директна слънчева светлина в рамките на 10 дни.
Излющването на кожата след TCA пилинг може да не бъде забележимо с просто око, слабо или по-дълбоко, в зависимост от концентрацията на трихлороцетна киселина.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО Е процедурата да се извършва през есенно-зимния период.

 • TCA пилингите обикновено са подходящи за всички типове кожа, включително и пациенти със:
 • Акне или белези от акне
 • Мазна кожа с разширени пори
 • Суха или чувствителна кожа
 • Лица, които имат слънчеви петна, хормонална пигментация, увредена от слънце кожа
 • Груб релеф на кожата
 • Статични линии и бръчки
 • Загуба на свежест и блясък на кожата
 • Сивкав и повяхнал тен на лицето

 

 

Какво да очаквате след процедурата ?

 • Видимо подобряване на качеството на кожата
 • ТСА пилингът третира множество кожни проблеми
 • Добро съотношение цена/ качество
 • Възможност за персонализиране на силата на пилинга в зависимост от индивидуалните нужди на всеки пациент
 • ТСА пилингът е ефективна стъпка в анти-ейдж терапиите
 • ТСА пилингът е ефективна стъпка при лечението на акне и увредена от слънцето кожа
 • Среден към дълбок пилинг с кратък възстановителен период

 

 

Кога не се прилага процедурата ?

Противопоказания за извършването на химични пилинги са:

 • Бременност и кърмене;
 • Минимум 1 месец преди и след слънчеви бани;
 • При открити лезии върху кожата, без изрично предписание от дерматолог.
 • Фоточувствителни процедури
 • Фоточуствителни медикаменти

Химични пилинги - особености, приложение, противопоказания. Повърхностни, среднодълбоки и дълбоки пилинги. Фенолов пилинг

Дълбоки пилинги

Феноловият пилинг е специална процедура не само сред пилингите, но и сред всички възможности за естетична корекция.

И до днес остава „златен стандарт“ сред пилингите в естетичната медицина. Това се дължи на неговата ефективност и на съвременните постижения в медицината, биохимията и фармакологията. В същото време еволюцията на фенолните пилинги върви към намаляване на токсичността, като същевременно поддържа отлични резултати.

Фенолът предизвиква денатурация на протеините, осигурява ексфолиация, стимулира синтеза на протеини и гликозаминогликани, като по този начин повишава здравината, еластичността и стегнатостта на кожата.

След фенолов пилинг кожата изглежда, като след пластична операция.

Това е дълбок пилинг, който може да проникне до ретикуларния слой на дермата.

При правилно провеждане на процедурата с подходяща козметична поддръжка по време на рехабилитационния период резултатът ще бъде впечатляващ, както по интензивност на подмладяващия ефект, така и по продължителност (8-10 години в зависимост от първоначалното състояние). кожа, възраст, начин на живот на пациента и накрая грижа за кожата.

Задължително е обработената зона да не се излага на слънце до месец.

Кои зони могат да се третират с фенолов пилинг?
Лице, шия, деколте, гърба на дланите.
Какъв е ефектът от процедурата?
Видимо подмладява, уплътнява и стяга зрялата кожа, чувствително и видимо подмладява кожата още след първата процедура и заглажда релефа.
Имали възтановителен период?
Да. Възтановителният период е около 5-6 дни. За повече информация относно възтановителния процес може да се свържете с нашите специалисти.
За какво най-често се прилага фенолов пилинг?
Феноловия пилинг третира успешно: фини линии и по-дълбоки бръчки, еластоза, доброкачествени образувания, увредена от слънцето кожа, белези от акне и шарка, розацея и купероза, пост-оперативни белези и др.
В кои случаи НЕ е подходяща процедурата?
Бременност и кърмене, остри кожни инфекции, при злокачествени образувания, активен херпес, хронични и соматични заболявания
Има ли нужда от предварителна подготовка?
Да, крем за профилактика за хиперпигментация два пъти дневно в продължение на поне 14 дни преди процедурата. Един месец преди процедурата, изключване на всякакви травматични ефекти върху кожата (лазерен ресърфейсинг, солариум или слънчеви бани, почистване, кремове с киселини и ексфолианти).
Колко процедури са необходими?
Желаните резултати се постигат с 1 до 3 процедури, а ефектът се задържа повече от 2 години.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank: